Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ehliyet ve pasaport alacaklar dikkat! O süre uzatıldı

Ehliyet ve pasaport alacaklar dikkat! O süre uzatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü´ne devredileceği açıklanan pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini 2 Nisan 2018´e kadar yürütmeyi sürdürecek. Emniyet Genel Müdürlüğü´nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine

Emniyet Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü´ne devredileceği açıklanan pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini 2 Nisan 2018´e kadar yürütmeyi sürdürecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü´nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü´ne devredilmesine dair sürenin uzatılması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete´nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, söz konusu devir işlemine ilişkin süre 2 Nisan 2018´e kadar uzatıldı. Karar, İçişleri Bakanlığı´nın 8 Aralık 2017 tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca alındı.
Resmi Gazete´de, 29 Ekim 2016´da yayımlanan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3152 sayılı Kanun´a eklenen geçici maddede, Emniyet Genel Müdürlüğü´nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin bir yıl içinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü´ne devredileceği belirtilmişti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli