Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eğridere taştı, su takviyesi kesintiye uğradı

Eğridere taştı, su takviyesi kesintiye uğradı

İlçede Pazar ve Pazartesi günü etkili olan şiddetli yağış, Eğridere su alma yapısını bozarak Eğridere Su Terfi İstasyonunu çalışamaz hale getirdi.

İlçede Pazar ve Pazartesi günü etkili olan şiddetli yağış, Eğridere su alma yapısını bozarak Eğridere Su Terfi İstasyonunu çalışamaz hale getirdi.
Erdek içme suyu arıtma tesislerine su takviyesi yapan Eğridere Su Terfi İstasyonu, Pazar günü akşamı meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Eğridere`de su taşması yaşandı. Meydana gelen su taşkınlığı su alma noktasını kum, çakıl ve taşlarla doldurunca söz konusu alım noktasından su çekilemedi.
Eğridere Su Terfi İstasyonu`ndan içme suyu şebekesine su takviyesi yapılamaması üzerine, harekete geçen Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon İşletmesi Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, ilçenin değişik bölgelerinde bulunan üç artezyen kuyusundan, Alaattin Mahallesi`ndeki 1500 M3 su kapasiteli su deposuna su takviyesi çalışmalarına başladı. İlçenin susuz kalmaması için acil önlem kapsamında, su deposuna su takviyesi devam ederken, belediye hoparlörleri aracılığıyla da yapılan anonslarla, vatandaşların içme suyu şebekesindeki suyun iktisatlı kullanması uyarısı yapıldı.
Erdek Belediyesi Su Kanalizasyon İşletme Müdürü Mehmet Taşdelen, Eğridere Su Terfi İstasyonu`nun son durumu hakkında yaptığı ilk açıklamada, Erdek içme suyu şebekesine su takviyesi yapan  Eğridere`nin aşırı yağışlar nedeniyle su alım bölümünün kum, çakıl ve taşlarla dolduğunu söyledi. Su alım bölümünün yeniden su alınabilir duruma getirilebilmesi için bir hidromekin hafta içinden bu yana su alım noktasında toplanan molozları temizleme çalışmalarına devam ettiğini belirten Taşdelen, çalışmalar kısa sürede tamamlanıp, geçtiğimiz günden itibaren Eğridere Su Terfi İstasyonun yeniden faaliyete başladığını ifade etti.
Eğridere`de iki yıl öncede sel olayının yaşandığını ve bunun neticesinde su terfi istasyonu olarak kullanılan binaların içerisine kadar giren sel sularının bina içinde bulunan makine ve pompaları çalışamaz hale getirdiğini hatırlatan Taşdelen, bu kez aynı şekilde yaşanan aşırı yağışlardan meydana gelen sel olayından binaların içine su girmediğini belirtti. Binaların içine sel sularının girmemesini, iki yıl önce Eğridere ile tesisler arasına 50 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde yapılan istinat duvarının etkisi olduğunu işaret eden Taşdelen, iki yıl önce istinat duvarı yapılmamış olsaydı, karşılaşacağımız maddi zararın boyutu bugün çok daha büyük olacaktı şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false