Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği:

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği:

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda Kadir Taylan'ın başkanlığında göreve getirilen Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği, ilk basın toplantısını yaptı. Toplantıda, temsilcilik adına İlçe Temsilcisi Kadir Taylan imzasıyla yapılan basın açıklamasın

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda Kadir Taylan'ın başkanlığında göreve getirilen Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği, ilk basın toplantısını yaptı. Toplantıda, temsilcilik adına İlçe Temsilcisi Kadir Taylan imzasıyla yapılan basın açıklamasında çeşitli konularda bilgiler verildi. 
Açıklamada, İlçe Temsilcisi Kadir Taylan'ın başkanlığındaki yönetim kurulunda ilçe sekreterliğini Bülent Erez, basın sekreterliğini Rukiye Özkan, basın sekreterliğini Şinas Esen, mali sekreterliği Hayrettin Özhan, hukuk sekreterliğini Serdar Polat ve eğitim sekreterliğini ise Serkan Alkoç'un üstlendiği belirtildi.
SENDİKAYI BİR OKUL OLARAK GÖRÜYORUZ
Eğitim-İş olarak değişen çağa göre sendika algısının da değiştiğinin farkında olunduğu vurgulanan basın açıklamasında şöyle denildi:
Yönetim kurulumuzu sürekli genç ve dinamik tutmaya çalışıyoruz. Burada deneyim kazanan arkadaşlarımızın sosyal, özlük, mesleksel, sendikal hak ve çıkarlarımız konusunda daha duyarlı olduklarını, üyelerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza daha çok yardımcı olabildiklerini gördük. Bizler, burayı bir okul olarak görüyoruz. Yeni yönetim olarak güçlü bir mücadele geleneği devraldık. Önceki yönetimden edindiğimiz deneyimlerimiz, yeni dönemde bizlere rehber olacaktır. Mücadelemizi hiçbir kurum ve kişinin etkisinde kalmadan, tüm siyasi anlayışlara eşit uzaklıkta sürdüreceğiz. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm emekçilerin ekonomik, özlük, sendikal hak ve çıkarlarını koruyup geliştireceğiz. Onlara daha onurlu ve saygın bir yaşam düzeyi sağlamak için mücadele edeceğiz.”
HAZİRANDA NAZIM'I ANACAĞIZ
Temsilcilik bünyesinde öğretmenler için sosyal bir ortam oluşturmaya çalışıldığına işaret edilen açıklama şöyle sürdürüldü:
Etkinliklerimizi, temsilciliğimiz bünyesinde öğretmenler için oluşturduğumuz sosyal ortamda gerçekleştiriyoruz. Yeni dönemde de önemli gün ve haftalarda değişik etkinlikler düzenleyeceğiz. Son olarak Köy Enstitüleri ile ilgili hazırladığımız programa yoğun bir katılım gerçekleşti. Haziran ayının başında, Nazım Hikmet'i anma programı düzenleyeceğiz. Yine bilindiği gibi ilçemizde 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Bandırma Emek Platformu bünyesinde yapılan çalışmaların her aşamasında yer aldık. Çevre illerden gelen temsilci ve üyelerimiz alanda bizlere destek verdiler.”
YEREL BASINA GÜVENİYORUZ
Sermaye ve iktidar çevrelerinin yaygın basın üzerinde oluşturduğu baskılar nedeniyle yerel basının öneminin daha da arttığının altı çizilen Kadir Taylan imzalı açıklamada, şu düşüncelere yer verildi:
Bir dolu güçlük ve engellemelere karşın yerel basın, yaygın basına göre daha bağımsız ve objektif yayın yapıp, daha ilkeli ve etik davranıyor. Bandırma'da da durumun böyle olduğunu görüyoruz. Sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının her çeşit etkinliğinde yerel basını yanımızda gördük. Bu desteğin bundan sonra da süreceğine inanıyoruz. Sonuç olarak önümüzde, emek mücadelesi açısından zorlu bir dönem var. Buna paralel şekilde birbirimize her zamankinden daha çok inanmak ve güvenmek durumundayız. Çalışanlar ancak örgütlü olurlarsa karşılaştıkları sorunlarla mücadele edebilirler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli