Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitimin, hava su ekmek kadar gerekli olduğuna dikkat çekti

Eğitimin, hava su ekmek kadar gerekli olduğuna dikkat çekti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, eğitimin niteliklerini geliştirmek için hazırlanan BENGİ Projesini anlatmaya devam ediyor.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, eğitimin niteliklerini geliştirmek için hazırlanan BENGİ Projesini anlatmaya devam ediyor.
Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) Vali Ersin Yazıcı´nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla Susurluk´ta öğretmenlere anlatıldı.
Düzenlenen toplantıya Susurluk Kaymakamı Yalçın Sezgin, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Programda ilk olarak söz alan Susurluk Kaymakamı Yalçın Sezgin, Susurluk olarak eğitimde kaliteyi artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
Proje tanıtım toplantısıyla ilgili BENGİ Projesi Yürütme Ekibi adına İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, "Eğitimde her daim ve her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz." Dedi.
Bengi Projesinde yeni bir öğretinin olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, "Bildiklerimizi hatırlatma projesidir. Bunları herkes biliyor. Ancak, proje ile bildiklerimize dikkat çekmek istedik. Biz burada eğitime mercek tutmak istiyoruz. Burada ana sorumlu sizlersiniz. Buraya yapabileceklerimizi yazdık. Herkes en iyisini yapma gayreti içinde olacak. Okul olarak, sınıf olarak, birey olarak en iyisini yapma gayreti içinde olalım. Okulda yaptıklarımız çarşıda konuşulur olacak. Bir sinerji olacak. Bunun yararını önümüzdeki dönemde gereceğiz. İsterseniz yapabilirsiniz. Bir takım değerlerimizi kaybetmeye başladık. Birçok değer, ilkokulda ve ortaokulda öğreniliyor. Lütfen çocuklarımıza değerlerimizi öğretelim. Birçok değerlerimizi veremediğimiz için olumsuzluklar yaşanmaktadır." dedi.
Eğitim sistemi içinde değerleri kazandırmanın ve değerler eğitiminin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Bir milletin bütün fertlerinin, özellikle de genç neslin kendi değerlerini ve evrensel değerleri öğrenmesi, özümsemesi ve bütün bunları sosyal hayatta davranış haline dönüştürebilmesinin yegâne yolu, elbette ki eğitimdir. Öyle ise, evimizde ve okullarımızda verdiğimiz eğitimin temelini Değerler Eğitimi oluşturmalıdır. Öğretmenin branşı ne olursa olsun, sınıfa girdiği anda değerler eğitimine önem vermeli. Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Değerleriyle bezenmiş, bilimi seven, verimlilik kültürüne sahip, girişimci bir nesil yetiştirmek hedefindeyiz. Geleceği yetiştirmenin merkezinde bizler varız, bu çocukların geleceği bizlerin elinde onun için sorumluluğumuzu bilmemiz gerekir. Biz idarecilerin vazifesi iyi eğitim öğretim ortamlarını hazırlamaktır. Hepimiz yol arkadaşıyız, onun için birbirimize karşı sevgiyi eksik etmemeliyiz. Hepimiz, insanla ilgili süreci yönetiyoruz. Birliktelik ruhunu yakalamak zorundayız, o zaman başarı gelir. Memleketimizin değerlerini önem vermeliyiz, çocuklarımıza bunları öğretmek zorundayız.? dedi.
Değerler eğitiminin herkese hava, su, ekmek kadar gerekli olan değerleri kapsadığını dile getiren Vali Yazıcı, sevginin, doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşmanın, yardımlaşmanın, iyilik ve merhamet duymanın, çalışkanlığın, hoşgörünün birer değer olduğunu kaydetti. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli