Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Eğitimciler BENGİ Projesinin içeriğini öğrendi

Eğitimciler BENGİ Projesinin içeriğini öğrendi

Balıkesir´de eğitim yöneticilerine verilen BENGİ Projesinin tanıtımı sona erdi.

Balıkesir´de eğitim yöneticilerine verilen BENGİ Projesinin tanıtımı sona erdi.
3-12 Ocak 2017 tarihleri arasında Balıkesir´e bağlı 20 ilçede görevli eğitim yöneticilerine yönelik olarak 8 ilçenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) proje tanıtım toplantıları sona erdi.
İlk olarak 3 Ocak 2017 tarihinde Altıeylül ilçesi ev sahipliğinde başlayan ve 12 Ocak 2017 tarihinde Ayvalık ilçesinin ev sahipliğinde Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde görev yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve eğitim yöneticilerinin katılımıyla tamamlanan BENGİ proje tanıtım toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker´in başkanlığında gerçekleştirildi.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır konuşmasında, diğer ilçelerimiz tarafından da sahiplenilmiş olan BENGİ projesinin kısa sürede amacına ulaşması için Ayvalık ilçesi olarak canla başla çalışacaklarını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker konuşmasında, ?BENGİ projesinin Balıkesir genelinde 14 bin personel, 183 bin öğrenci ile birlikte uygulanmakta olduğunu, öğretmen ve öğrencilerimize büyük fayda sağlayacağını ifade ederek, ?Bugünkü çalışmamızda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve okul müdürü arkadaşlarımızla işin biraz daha detaylarına ineceğiz. Projenin başındaki bilen kişiler sizlersiniz. Dolayısıyla bilen kişiler olarak herkes size soracak. İlçenizde ve okulunuzda yapacağınız planlamada hizmetli de dahil olmak üzere bütün personeliniz projede yer alacak.? dedi.
BENGİ´nin, eğitim adına yapılacak her çalışmanın kayıt altına alınması demek olduğunu vurgulayan Çöker ?Eğitim öğretim adına neyi nasıl yapacaksak birlikte, birbirimizi görerek yapacağız? diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Birimi Şube Müdürü ve BENGİ Proje Koordinatörü Fahri Acar, ?BENGİ projesini büyük bir samimiyetle bizimle paylaşan ve projesinin oluşumunda mesaisinin çoğunu ayırarak emek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Şahan Çöker´e teşekkür ediyorum? sözlerine yer verdiği konuşmasında, 20 ilçemizdeki İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürlerine yönelik eğitim çalışmasının bugün Ayvalık´ta tamamlanacağını belirtti.
Ardından BENGİ projesinin ana felsefesi ve faaliyet alanları hakkında sunum eşliğinde bilgi vererek, BENGİ projesi Çalıştay Raporu Kitapçığı ile Uygulama Yönergesi Kitapçığının tanıtımını gerçekleştirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu