Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitim-Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı

Eğitim-Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı

Balıkesir, Marmara Bölgesinin sağlık üssü olmak istiyor.

Balıkesir, Marmara Bölgesi`nin sağlık üssü olmak istiyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir`e yapılması planlanan 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde engel kalmadığını söyledi.
Milletvekili Uğur, Balıkesir`e kazandırılması planlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında gelinen son noktayı paylaştı.
Balıkesir`in sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi kapsamında önemli mesafeler alındığını belirten Uğur, Balıkesir`deki mevcut 2 devlet hastanesinin bugüne kadar yapılan yatırımlarla günün koşullarına uygun hale getirilmesine çalıştıklarını bildirdi.
Balıkesir`de her iki hastanenin fiziki yetersizlikleri nedeniyle kente yeni bir hastanenin yapılmasının kararlaştırıldığını kaydeden Uğur, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Balıkesir`e kazandırılmasının önünde engel kalmadığını ifade etti.
Kampüs hastane niteliğinde yapılacak yeni hastane binasıyla ilgili proje hazırlıklarının son aşamaya geldiğini işaret eden Uğur, "İzmir Yolu üzerindeki Adliye Sarayı yanında bulunan arazinin hastane yapılmak üzere Belediye tarafından Sağlık Bakanlığına devri gerçekleşti" dedi.
Büyük bir eksikliği giderecek bölge hastanesinin temelinin bu yılın ilk yarısında atılacağının müjdesini veren Uğur, hastanenin, 2014 yılı içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.
Balıkesir`in 25 yıllık ihtiyacına cevap verecek yeni hastanenin yaklaşık 250 milyon liraya mal olacağını ifade eden Uğur, Balıkesir Devlet Hastanesinin eski binalarının da yıkılarak yerine günümüz koşullarına göre yeni ek binalar yapılmasının gündemde olduğunu, Gaziosmanpaşa Mahallesi`ndeki Atatürk Devlet Hastanesi ile eski Doğum ve Çocuk Bakım Evinin ise yeni hastanenin hizmete girmesiyle TOKİ`ye devredilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
Balıkesir`in sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Uğur, ``Diş Hastanesi ile üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesinin yeni binası tamamlanmak üzere. Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı. Bunlar tamamlandığında Balıkesir, bölgenin sağlık üssü niteliğini kazanacak. Vatandaşlarımız dertlerine derman aramak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak`` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli