Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Eğitim İş-Sen Bandırma Temsilcisi Taylan, Ders süreleri 30 dakikaya indirilsin

Eğitim İş-Sen Bandırma Temsilcisi Taylan, Ders süreleri 30 dakikaya indirilsin

Eğitim İş-Sen Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan, “Sağlıklı Eğitim İstiyoruz” talebiyle ülke genelinde başlattıkları kokart eylemlerine devam ettiklerini açıkladı.

Eğitim İş-Sen Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan, “Sağlıklı Eğitim İstiyoruz” talebiyle ülke genelinde başlattıkları kokart eylemlerine devam ettiklerini açıkladı. 
Her Perşembe ve Cuma günü eğitimin başka bir sorununu gündeme getirecek işyerlerine kokart takarak gideceklerini dile getiren Taylan, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: “Hiç pandemi yokmuş gibi okullarımızı kalabalık sınıflarla,uzun ders saatleri ile açtık. Maskeyle 40 dakika ders anlatmak gerçekten çok güç. Gelişim çağındaki çocuklarımızın da bu kadar süre maskeyle ders dinlemeleri zor. Ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi hem öğrenci hem de öğretmenler için yararlı olacaktır. Uzun öğle aralarında ve teneffüslerde öğrencilerin kontrolü bir sorun. Öğle araları ve teneffüs sürelerinin de kısaltılması gerekiyor. Birçok öğrenci toplu taşımayla okullarına ulaşmaya çalışıyor. Hastane otobüslerine binen öğrenciler büyük risk alıyor. Öğrenci taşıyan otobüslerin ayrılması salgının önlenmesinde etkili olacaktır. Okullarımızda İş-Kur’dan gelen çalışanlarımız işlerine başladı. Fakat sayıları az, her okula bir tane düşmediği gibi okulların ihtiyaçları bundan fazla. Kısa zamanda personel eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Okullarımızda uzaktan eğitime geçen sınıflar var. Bilindiği gibi sınıftan iki vaka çıkarsa uzaktan eğitime geçiliyor. Vakaların artmaması için sınıfların seyreltilmesi ve iyice havalandırılması gerekiyor. Kalabalık sınıflarla kış aylarında işimiz iyice zorlaşacak. Veli, öğrenci ve eğitim çalışanlarının sık sık pandemi konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. Mevsimsel gribin de yaygınlaştığı şu günlerde bu bilgilendirme daha da zorunlu hale geliyor. Gerekli koşulların sağlanmadığı her gün sadece eğitim emekçileri ve öğrencilerin değil, tüm toplumun sağlığı tehlikeye atılıyor. Dünyanın en güvenli yerleri olması gereken okulların, salgına karşı kaderine terk edilmiş bu halini kabul etmiyoruz! Tüm eğitim çalışanlarını “Sağlıklı Eğitim İstiyoruz!” kokartlarını takmaya davet ediyoruz. “ 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı