Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eğitim Destek Evi`nin gururu oldular

Eğitim Destek Evi`nin gururu oldular

Bandırma Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla faaliyete sokulan Eğitim Destek Evi, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bandırma Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla faaliyete sokulan Eğitim Destek Evi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu yıl Eğitim Destek Evinde eğitim gören 8.sınıf öğrencilerinin tamamı Anadolu Liselerine yerleşti.
Sınava giren 1 Milyon 270 Bin öğrenci arasından % 10’luk dilimde 7, % 10-20 arasında ise 20’ye yakın öğrencinin girme başarısı gösterdiği Eğitim Destek Evinde yerleştirmeler sonucunda açıkta tek bir öğrencinin dahi kalmadığı öğrenildi.
Bu yüzdelik dilimlere göre yapılan tercihler sonucunda öğrencilerin kazandığı okullar düşünüldüğünde başarı oranının çok yüksek olduğunun altını çizen yetkililer bundan sonraki yıllarda da bu başarıları daha da yukarılara taşımak istediklerini belirtti.
Yapılan yerleştirmelerin ardından Eğitim Destek Evinden istifade eden öğrencilerin kazandıkları Anadolu Liseleri: Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi (Bandırma), Anadolu Lisesi (Bandırma), Ayyıldız Anadolu Lisesi (Bandırma), Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi (Bandırma), Kemal Pireci Anadolu Lisesi (Bandırma), Haydar Çavuş Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Bandırma), Farabi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Karacabey), Sağlık Meslek Lisesi (Edincik), Akşemsettin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Bandırma), Mustafa Muştu Anadolu Lisesi (Gönen), Anadolu Lisesi (Manyas), İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Bandırma), Recep Gencer Meslek ve teknik Anadolu Lisesi (Edincik), Hafsa Sultan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Bandırma), Otomotiv Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Bursa- Nilüfer), Anadolu Lisesi (Erdek), Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Bandırma), Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bursa-Nilüfer), Anadolu İmam Hatip Lisesi (Bandırma).



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false