Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitim-Sen´den performans değerlendirmesine tepki

Eğitim-Sen´den performans değerlendirmesine tepki

Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Mustafa Kocataş: ?12 ilde başlatılan bu uygulamayı reddediyoruz?

Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Mustafa Kocataş, Millî Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından 12 ilde öğretmenlere yönelik pilot uygulaması başlatılan ?Zorunlu performans değerlendirme sistemi?ni kabul etmediklerini belirtti.
Bu 12 il içinde Balıkesir´in de bulunduğunu vurgulayan Kocataş, şunları söyledi:
?Bakanlık, son yıllarda yaşamaya geçirmeye çalıştığı öğretmenleri performanslarına göre değerlendirme sistemini aralarında Balıkesir´in de bulunduğu 12 ilde, pilot uygulama şeklinde gerçekleştiriyor. Biz, Eğitim-Sen olarak bu uygulamayı reddediyoruz. Çünkü bu uygulamanın, öğretmenler arasındaki çalışma barışını ve huzuru bozacağını düşünüyoruz. Yine getirilmek istenen bu sistemin, öğretmenlere rekabeti ve angarya çalışmayı dayatacağına inanıyoruz. Oysa öğretmenlerin rekabete değil, dayanışma içinde çalışmaya ihtiyacı var.?
BANDIRMA´DA ÜÇ OKULDA BAŞLATILDI
Öğretmenlerin performanslarına göre değerlendirme sisteminin pilot uygulamasının Bandırma´daki İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Anadolu Lisesi´nde başlatıldığına dikkati çeken Kocataş, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu nedenlerle, ilçemizdeki üç okulda başlatılan pilot uygulamada, Eğitim-Sen üyesi öğretmenler olarak formları doldurmadık. Neden uygulamaya katılmadığımızı da okul müdürlüklerine gerekçeleriyle yazılı şekilde bildirdik. Bu konudaki kararlı mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz.?
Kocataş, Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliğinde 135, Türkiye genelinde ise 87 bin üyelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli