Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Sarıbülbül:

Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Sarıbülbül:

?Eğitim-öğretimimizin durumu içler acısı?

Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Özgür Sarıbülbül, ?Ülkemizde eğitim-öğretim bitti. Hükümet politikaları ile eğitim özelleşti. Dershaneler isim değiştirerek, özel lise durumuna dönüştü? dedi.
İl genelinde 1450 üyeye sahip bulunan şubenin başkanı Sarıbülbül, şu değerlendirmede bulundu:
?Günümüzde veli-öğretmen-öğrenci ilişkileri artık veli eksenli yürüyor. Öğretmenin adı ve etkisi kalmadı. Okul yöneticilerinde liyakat aranmıyor. Hükümet, kendi müdürlerini göreve getiriyor. Eğitim-öğretime İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı gibi vakıflar yön veriyor.?
BALIKESİR´DE TACİZDEN DOSYASI BULUNAN 30´A YAKIN ÖĞRETMEN VAR
Hâlen, Balıkesir ili sınırları içinde 30´a yakın öğretmenin öğrencilere cinsel tacizden dosyası bulunduğuna dikkat çeken Sarıbülbül, eğitim-öğretimin içinin boşaltıldığını belirtti. Sarıbülbül, ?Eğitim-öğretimizin durumu içler acısı? diye konuştu.
BANDIRMA´DAKİ BİR OKUL MÜDÜRÜ YARGILANACAK
Bandırma Hafsa Sultan Kız Meslek Lisesi Müdürü ve din kültürü öğretmeni Zübeyr Çömlekçi´nin, haftada iki saat girmesi gereken dersine kendisinin yerine ücretli bir ders öğretmenini soktuğu halde sanki derslere girmiş gibi defteri kendisinin imzalayarak, ders ücreti aldığına dikkat çeken Sarıbülbül, şunları söyledi:
?Müfettiş denetimi sırasında bu durumun saptanması üzerine bu müdüre kınama cezası verildi. Eğitim-Sen olarak bu müdürün yargılanmasını istedik. Ancak yetkili makamlardan yargılanma izni çıkmaması üzerine Bursa İdare Mahkemesi´ne başvurduk. Mahkeme, lehimize karar vererek, bu müdürün yargılanması gerektiği kararını verdi.?
OKUL MÜDÜRLERİ GÖREV-LERİNE GERİ VERİLMEDİ
Geçtiğimiz aylarda görevlerinden alındıktan sonra Balıkesir ilindeki 55 müdürün mahkemeye ulaşarak, duruma itiraz ettiklerini belirten Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Özgür Sarıbülbül, ?Bu müdürlerden, üyemiz olan altısı da Bandırma´dan. Hepsine, mahkemeden göreve iade kararı çıkmasına karşın görevlerine döndürülmediler. Böylece hukuk katledildi? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli