Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Efsane ?Sarı Kız? anısına hayır yapıldı

Efsane ?Sarı Kız? anısına hayır yapıldı

27. Güre Sarı Kız Hayrı ile Kazdağları´nın ünlü efsanesi Sarı Kız anıldı.

Kazdağları´nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına düzenlenen "27. Güre Sarıkız Hayrı´, Sarıkız´ın yaşadığına inanılan Edremit´in Güre Mahallesi Kavurmacılar Mevkii´nde binlerce kişinin katılımı ile yapıldı.
Edremit´e bağlı Güre Mahallesi Kavurmacılar mevkinde yaşadığına inanılan Kazdağları´nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına 27. kez düzenlenen anma etkinlikleri yapıldı.
Kavurmacılar´da bir gün öncesinden 10 adet kurban kesilerek kazanlar dolusu yemekler ve şerbetler hazırlandı. Ardından Güre İskele Camii din görevlileri tarafından Sarıkız anısına ve tüm şehitler için mevlit okundu. Mevlit okunmasından sonra geceden hazırlanan kazanlar dolusu yemekler katılan vatandaşlara ikram edildi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti. Yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda davetli ve binlerce vatandaş katıldı.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli