Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit'te Bozkurtların Dirilişi” konseri

Edremit

Edremit Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen Bozkurtların Dirilişi” Konseri büyük bir coşkuyla Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Edremit Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen Bozkurtların Dirilişi” Konseri büyük bir coşkuyla Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Konsere Körfezden ve Balıkesir merkezden binlerce kişi katıldı. Gecenin açılış konuşması yapan Edremit Ülkü Ocağı Başkanı Halil Görmen, geceye katılan tüm konuklara teşekkür etti.
Bu gece öyle afaki ve beyhude bir gece değil diyerek konuşmasına başlayan Görmen, devamında şunları kaydetti: Bu gece bir olmanın diri olmanın gecesidir. Bu gece Türk milliyetçilerinin Kuvay-i Milliye-yi başlattığı ve tüm dünyaya verdiği güçlü bir nefes bu nefes Sultan Alparslan'ın Malazgirt'ten, Fatih'in İstanbul'dan Mustafa Kemal'in Samsun'dan, Başbuğumuzun zindanlardan dirildiği kutlu bir direniştir. Bu diriliş mazlumların yanında Yunus, zalimlerin karşısında Yavuz, onurlu ve şuurlu duruşlarıyla ben Türk'üm diye haykıran Türk milliyetçilerinin dirilişidir. Bu diriliş Türklüğünden utananlara inat, varlığını ebediyetten sürdürecek olan millet ve ülkü sevdalılarının dirilişidir. Bilge Kaan'ın otağı, Alparslan'ın kapıyı aralayışı, Şeyh Edebali'nin duası, Nihal Atsız'ın Türklüğü, Başbuğumuzun çağrısı büyük Türkiye ülküsüdür.”
Edremit Ülkü Ocağı Başkanının ardından Balıkesir İl Başkanı Kürşat Can Ateş'te, gecenin anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından liseli gençler şiir okuyup, körfezin tanınmış halk oyunları ekibi yöresel oyunlarıyla gece renk kattı.
Osman Öztunç'un da yer aldığı etkinlikte, ünlü sanatçı sevilen parçalarıyla salonu yer yerinden oynattı. Binlerce kişi tek bir ağızdan şarkılara eşlik etti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli