Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremitte fırıncılar rekabete girdi

Edremitte fırıncılar rekabete girdi

Edremit İlçesinde fırıncılar arasında başlayan rekabet, 80 kuruşa satılan 250 gram ekmek fiyatının, rekabet nedeniyle 70 kuruşa, 50 kuruşa ve 40 kuruşa kadar düşmesi özellikle yoksul aileleri sevindirdi.

Edremit İlçesinde fırıncılar arasında başlayan rekabet, 80 kuruşa satılan 250 gram ekmek fiyatının, rekabet nedeniyle 70 kuruşa, 50 kuruşa ve 40 kuruşa kadar düşmesi özellikle yoksul aileleri sevindirdi.
Havran ilçesinde `Kara Fırın`da üretilen köy ekmeklerinin hijyenik şartlara uymayan bir şekilde getirilerek, Edremit`teki pazarlarda, büfe önlerinde, bakkallarda satılması, ilçede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ruhsatlı 20 civarı fırının yanı sıra kaçak olarak çalışan fırınlarında da ekmek üretmesi ilçedeki fırıncılar arasında rekabet başlattığı belirtildi.
Edremit İlçesinde apartman altında ruhsatsız çalışan `Kara Fırınların` açıldığını ve tip fırınlara ruhsat verilmesinin doğru olmadığını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`ndan ruhsatlı fırın işletmeciliği yapan Mustafa Alpay, yüksek binalar altında tadilat yapılarak yapılan `Kara Fırınların` binalara büyük zarar verdiğini, geçtiğimiz yıllardaki depremlerde ortaya çıktığını ve `Edremit`in Fırın Mezarlığı`na dönüştüğünü ileri sürdü.
Havran ilçesinin köylerinde üretilen ekmeklerin ilçemizde satışa sunulduğunu, hangi koşullarda ve nasıl üretildiği belli olmayan bu ekmekler ilgi gördüğünden yakınan Fırıncı Mustafa Alpay, "Satışı düşen bizler de fiyat indirimine gitmek zorunda kalıyoruz. Bugün ekmek üretimimi azalttım ve 80 kuruşa satılan 250 gram ekmeğin fiyatını 70 kuruştan satışa sundum." dedi.
Bir çuval unun 62 lira olduğunu, Türkiye`de günde 5 milyon ekmeğin israf edildiği bilgisini veren Mustafa Alpay, fırıncıların ekmeğin bu kadar fiyat düşürülmesine dayanamayacaklarını, fırıncılar arasında başlayan rekabetin yakında birçok fırıncı esnafının kepenk kapatabileceği uyarında bulundu.
Edremit`te fırıncılar arasında yaşanan rekabet hakkında bilgi veren Edremit Lokantacı ve Fırıncılar Odası Başkanı Ali Şenol Sözer, fırıncılar arasında başlayan rekabet nedeniyle farklı fiyat uygulamalarının başladığını, ama çok yakında herkesi bir araya toplayıp bu sorunu birlikte çözmeye kararlı olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli