Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremitte 2012 - 2013 av sezonu dualarla açıldı

Edremitte 2012 - 2013 av sezonu dualarla açıldı

Edremit İlçesinde faaliyet gösteren, Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği tarafından yeni sezonun açılması dolayısıyla avcılara yemek verildi.

Edremit İlçesinde faaliyet gösteren, Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği tarafından yeni sezonun açılması dolayısıyla avcılara yemek verildi. Tuzcumurat Mahallesindeki kulüp binasında tüm üyeler ve vatandaşlar için hazırlanan hayır yemeğine Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve çok sayıda avcı katıldı. Yeni av sezonunun kazasız belasız ve bol bereketli bir sezon olmasını dileyen Kulüp Başkanı Coşkun Taşkın, Kurallara uyularak tabiata zarar vermeden avcılık yapılması gerektiğini vurgulayarak, Avcılığın vahşet değil yalnızca bir spor olduğunu ifade etti. Taşkın, Avlanma kartı ve pulu olmadan avlanmanın yasak olduğunu hatırlatarak, "Avcı arkadaşlarımız Avlanma pullarını avlanacakları bölgeye göre alsınlar. Aksi takdirde çok ağır cezaya maruz kalabilirler. Avlanma kartı ve pulu almadan kesinlikle avcılık yapmasınlar" dedi. 
Birinci grup kuşlar olarak adlandırılan Bıldırcın ve Üvek avı`nın 18 Ağustos 2012 Cumartesi günü açıldığı, diğer av hayvanı türlerinin ise 13 Ekim 2012 tarihinde avlanmasının serbest olacağı öğrenildi. Tüm av türlerini kapsayan yasağın ise 24 Şubat 2013`de başlayacağı vurgulandı.  Avlanma limitlerinin ise; Bıldırcın 10, Üveyik 8, Karatavuk 3, Keklik 2, Çil keklik 2, Çulluk 4, Tavşan 1, Tahtalı 3, Ördek 6 ve Domuz 2 adet olarak açıklandı.
Açılışta okunan Mevlit-i Şerifin ardından, Kulüp yönetimi tarafından hazırlanan Pilav, Nohut ve Ayran ikramı yapıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli