Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit´te Yemek Yarışması Mutfak sanatının ustaları hünerlerini sergiledi

Edremit´te Yemek Yarışması Mutfak sanatının ustaları hünerlerini sergiledi

3. Kazdağları Yemek Yarışması Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi´nde yapıldı.

3. Kazdağları Yemek Yarışması Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi´nde yapıldı.
Edremit Belediyesi ve Balıkesir Edremit Körfezi Aşçılar Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ?Kazdağları Mutfak Günleri Yemek Yarışması? 290 yarışmacının katımıyla Altınoluk Mahallesinde başladı.
Kazdağları Mutfak Günleri Yemek Yarışması?na toplam 34 ilden 290 yarışmacı katılarak hünerlerini sergiledi.
Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı´nda iki gün boyunca sürecek olan yarışmanın açılışına ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Yılın en iyi üniversite, en iyi otel, en iyi genç altın şefleri, en iyi liseleri kategorisinde yöresel yemekler, kuzu, tavuk, balık, makarnalar ve tatlılar yarışırken, amatör katılımcılar serbest dalda yemeklerini beğeniye sundular.
Jüri başkanlığını Fransız Şef Wolfgang Goedl´in yaptığı yarışmada 10 gözlemci ve 54 jüri üyesi birbirinden leziz yemekleri seçmek için tadım yaptı.
Açılış töreninde Balıkesir Edremit Körfezi Aşçılar Derneği Başkanı Bahri Batur tarafından Kaymakam Sırmalı, Belediye Başkan Vekili Özkoca´ya aşçı önlüğü hediye edildi.
Törende bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ?Mutfak kültürümüzün en önemli değerlerinden birisidir. Türk kültüründe yemeğin ve mutfağın önemli yeri bulunmaktadır. Mutfağın önemini ortaya çıkarmak için böyle etkinlikler yapmaktayız. Binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapmış Edremit´in değerlerini, yemeklerini ortaya çıkartma, yöresel lezzetleri, unutulmuş tatları ortaya çıkarmak için bu etkinliği yapmaktayız. Edremit denilince en önemli değerimiz zeytin ve zeytinyağı. Zeytinyağlı yapılan yemeklerin önemini vurgulamak için bu etkinliklerin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda yaygınlaşan gastronomi turizminin ilçemizde yaygınlaşması anlamında bu yarışmanın önemi bulunmaktadır. Marka şehir Edremit olma yolunda böyle etkinlikleri önemsiyorum. Emeği geçenleri kutluyor, yarışmacılarımıza başarılar diliyorum? dedi.
Açılış konuşmalarının ardından ilçe protokolü, stantları dolaşarak yarışmacılara başarılar diledi. Halk oyunları gösterileri ve müzik dinlerinin de yer aldığı yarışmada dereceye girenler ikinci günün sonunda açıklanacak ve ödül töreni ile yarışma sona erecek.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı