Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit´te yapımı durdurulan cami inşaatına yeniden başlandı

Edremit´te yapımı durdurulan cami inşaatına yeniden başlandı

Edremit ilçesinde 9 ay önce inşaatı durdurulan Edremit Körfez Ulu Caminin mührü sökülerek inşaat çalışması tekrar başlatıldı.

Edremit ilçesinde 9 ay önce inşaatı durdurulan Edremit Körfez Ulu Caminin mührü sökülerek inşaat çalışması tekrar başlatıldı.
Edremit Körfez Ulu Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu ?Mührü söktük ve Edremit´e irtifa kazandırdık.? dedi.
Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde Çam Tepede törenle temeli atılan Türk İslam Sanatları Müzesi olacak şekilde kültür ve sanat içinde tasarlanan, Edirne Selimiye Camisinin biraz küçüğü olup ve Ege Bölgesinin en büyük camisi özelliğini taşıyan ?Edremit Körfez Ulu Camisinin´ inşaatı 9 ay önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından gönderilen yazı ile kaymakamlıkca mühürlenerek inşaatı durdurulmuştu.
Konu hakkında bilgi veren Karamanoğlu, ?9 ay önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından sivil uçuşlara engel olması nedeniyle cami inşaatımız durdu ama bu gelen yazı ile Edremit´in irtifa konusunda birçok sorunu çözdük ve mühür söküldü. Şimdi cami inşaatının devam ettirilmesi ve tüm inşaatının bitirilmesi için yönetim kurulu üyelerimiz ile dernek üyelerini arayıp bu sevincimizi onlarla paylaştık. Bu karar ile caminin tüm inşaatını bitirme hakkını elde ederken, 4 minarenin de birinci şerefeleri yapılabilecek.? diye konuştu.
Bu irtifa kararı ile caminin kubbesinin ve caminin tamamının inşaatını kapsadığını açıklayan Karamanoğlu, ileriki tarihlerde yeni olumlu kararlar alındığında minarelerin diğer şerefelerinin de yapılabileceğini söyledi.
Edremit Körfez Ulu Camisinin 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 metre kare alana oturan ve bin 850 metre kare inşaat alanına sahip cami Ege´nin en büyük camisi olacak. Bu cami İstanbul´un Çamlıca Tepesi, Piyer Loti Tepesi neyse, Edremit´te de öyle olacak. Edremit Körfezine ve Edremit´e gelen misafirler Çamtepe´de ki bu camiye gelerek, Edremit Körfezi´ni buradan seyredebilecek. Otobüsler dolusu cami ziyaretine gelen turistler Edremit ekonomisine katkı sağladığı gibi Körfez Ulu Camisinde yaklaşık 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek
Haber : Enver Dolgun



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli