Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Edremit´te prostat hastalığı konulu seminer verildi

Edremit´te prostat hastalığı konulu seminer verildi

Edremit Belediyesi ile Üsküdar Devlet Hastanesi işbirliğiyle sağlık semineri düzenlendi.

Edremit Belediyesi ile Üsküdar Devlet Hastanesi işbirliğiyle sağlık semineri düzenlendi.
?Prostat hastalıkları, güncel tedavileri, prostat checkup ve cinsel yaşam? konulu seminer Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapıldı.
Üsküdar Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Hayit´in konuşmacı olarak katıldığı semineri konuklar ilgiyle izledi.
Prostat hastalıklarının önemine değinen Dr. Hüseyin Hayıt, her hastalıkta olduğu gibi erken teşhise (tanı) dikkat çekip, prostat hastalığının korkulan bir konu haline gelmemesi gerektiğini ve korkudan kurtulmak için böyle bir semineri düzenlediklerini ifade etti.
Doktor Hayıt düzenlenen seminerde, prostat hakkında genel bilgi, tanı ve tedavisi, iltihabı, büyümesi, kanseri, prostat checkup, bitkisel ürünler ve son olarak soru ve cevap başlıklar altında sunum yaptı.
Prostatın tüm yetişkinlerde görüleceğinin altını çizen Dr. Hüseyin Hayıt, ?Önemli olan orta yaşın üzerindeki tüm yetişkinlerin senelik olarak bir checkup yaptırarak PSA değerlerini bilmeleri gerekmektedir. Elde edilecek her bilgi, tanıda bize ve size yol gösterecektir? dedi.
Seminer konuşmasını başka-larının ilcalarının kullanılmaması gerektiğini, çünkü ilacın o kişiye özel olarak verildiğini, aynı ilacın, başkasında farklı reaksiyona yol açacağını, aynı tedaviyi bende istiyorum şeklindeki taleplerin doğru olmadığını söyleyerek, domates, brokoli ve kabak çekirdeğinin tüketilmesi prostatın oluşmasında koruyucu bir etken olarak tavsiye edildiğini belirtti.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı