Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit´te parkomata yürütmeyi durdurma

Edremit´te parkomata yürütmeyi durdurma

Edremit Belediyesi tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi açılan dava sonuçlandı.

Edremit Belediyesi tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi açılan dava sonuçlandı. Balıkesir İdare Mahkemesi, ilçenin 9 Eylül ve Park caddelerindeki parkomat uygulamasının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.
Edremit Belediyesi, açtığı davada, ?Otopark olarak ayrılan yerlerde ikamet edenlerin, araçlarını kendi binalarının önüne park etmeleri durumunda otopark ücreti ödeyip ödemeyeceklerinin belirlenmediğini, parkomat uygulamasının çifte ücretlendirmeye neden olduğunu, uygulama için ayrıntılı inceleme yapılmadığını, işlemin 3194 sayılı yasanın 37. maddesi ile Otopark Yönetmeliği´ne aykırı? olduğun öne sürmüştü. Balıkesir İdare Mahkemesi, Edremit Belediyesi´ni haklı bularak, uygulamanın hukuka aykırı olması nedeniyle ?yürütmeyi durdurma? kararı verdi.
Kararı değerlendiren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Vatandaşı bir müşteri gibi görüp evinin önüne bıraktığı aracından bile ücret alıp gelir sağlamak doğru değildir. Parkomat, baştan bu yana yanlış bir uygulama. Bu yöndeki hukuki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Balıkesir İdare Mahkemesi´ne açtığımız davada mahkemenin, ilçemizdeki 9 Eylül ve Park caddelerindeki parkomat uygulamasının yürütmesinin durdurulması kararı, emsal oluşturması açısından ayrı bir önem taşımaktadır? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli