Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te Mülteci Faciası; 27 Ölü

Edremit´te Mülteci Faciası; 27 Ölü

Edremit ilçesinde, kanunsuz yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu fiber bot battı.

Edremit ilçesinde, kanunsuz yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu fiber bot battı. Sahil Güvenlik ekiplerinin başlattığı arama kurtarma çalışmalarında 27 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, dört kişi ise kurtarılarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ölenlerin 16´sının yetişkin, 11´inin çocuk olduğu öğrenilirken toplam ölü sayısının 30´u geçebileceği tahmin ediliyor.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Altınoluk Limanı´nda yaptığı açıklamada, ´´Aramalar neticesinde 27 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı, dört kişi de sağ olarak bulundu. Geceyarısı 03.30 civarlarında, Karaburun ile Altınoluk arasında fiber teknenin batması sonucunda 16´sı yetişkin, 11´i çocuk olmak üzere 27 cesede ulaşıldı, dördü sağ olarak kurtarıldı. Edremit Devlet Hastanesi´ne kaldırılan dört yaralı göçmenin sağlık durumları iyi. Arama kurtarma çalışmalarına, gün batımına kadar devam edilecek.´´ dedi. Kaçak göçmenlerin, İran ve Suriye uyruklu olduğu belirtildi.
Görgü şahitlerinden, Altınoluk sahilinde balıkçılık yapan bir vatandaş ise, "Sabahhelikopterle üç kişinin cesedi çıkarıldı. Biri çocuktu. Dört kişi de sağ olarak kurtarıldı. Bu tür organizatörler, buralarda hep oluyor. Maalesef, olan denizdekilere oluyor." şeklinde konuştu. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Edremit Mülteci Faciası
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu