Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit´te Lozan Antlaşması anlatıldı

Edremit´te Lozan Antlaşması anlatıldı

Lozan Antlaşmasının 92. yıldönümünde Edremit´te panel düzenledi.

Lozan Antlaşmasının 92. yıldönümünde Edremit´te panel düzenledi.
Lozan Antlaşması´nın 92. yıldönümü nedeniyle Edremit Belediyesi´nin katkıları ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Güre ve Altınoluk Şubeleri tarafından İzmir 9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Başkanı Prof. Dr. Kemal Arı´nın konuşmacı olarak yer aldığı panel düzenlendi.
Lozan Antlaşması´nın 92. yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Güre ve Altınoluk Şubeleri tarafından iki ayrı panel düzenlendi. Edremit Belediyesi´nin desteği ile gerçekleştirilen ilk panel Güre Mahallesi ADD Çay Bahçesinde, ikinci panel Altınoluk Mahallesi Çınaraltı Çay Bahçesi´nde düzenlendi.
İzmir 9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Başkanı Prof. Dr. Kemal Arı´nın konuşmacı olarak yer aldığı her iki panelde Lozan Antlaşması´nın önemine vurgu yapıldı.
Prof. Dr. Kemal Arı yaptığı konuşmada, ?Lozan ile Sevr tarihin çöplüğüne atılmıştır. Bu antlaşma ile senelerden beri savaştan kurtulamayan Anadolu´ya barış gelmiş ve bizi tarihten ve haritadan silmek üzere karşılarına alan büyük devletler genç Türkiye Cumhuriyeti´ni bağımsız ve kendileri ile eşit haklara sahip bir devlet olarak kabul etmeye mecbur olmuşlardır.? dedi.
Prof. Arı, ?Lozan´ı gerçekleştirerek ülkemizin geleceğini teminat altına alan başta Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan görüşmelerini başarı ile yürüten ve imza atan İsmet İnönü´yü bir kez daha anıyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli