Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit´te içkili eğlenceli mekanlar denetlendi

Edremit´te içkili eğlenceli mekanlar denetlendi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Edremit ilçesi Güre-Çamlıbel ve Zeytinli mahallelerinde faaliyet gösteren ?İçkili Eğlence Yerleri?nde suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Edremit ilçesi Güre-Çamlıbel ve Zeytinli mahallelerinde faaliyet gösteren ?İçkili Eğlence Yerleri?nde suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla denetimler gerçekleştirildi.
Edremit ilçesi Güre-Çamlıbel mahallesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Y.A. isimli şahsın yaptığı ??..Gazinosunda yapılan aramada içkili eğlence yerinde 1 Türkmenistan uyruklu ve 1 Özbekistan uyruklu olmak üzere 15 kadının izinsiz olarak çalıştırıldığı tespit edildi. İşletmede TAPDK belgesi olmadan sigara satışı yapıldığı ve kapalı alanda sigara içildiği görülürken, içkili eğlence yerinin bahçesinde bulunan ve Y.M. isimli şahsa ait olan 45 ? ?. plakalı araçta 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile 5 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Edremit ilçesi Güre-Çamlıbel mahallesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini M.Y. isimli şahsın yaptığı ??? Pavyon/Gazinosunda yapılan aramada, içkili eğlence yerinde 4 Kırgızistan uyruklu, 1 Rusya uyruklu ve 1 Ukrayna uyruklu olmak üzere 6 yabancı uyruklu kadın çalıştırıldığı, kadınların yapılan arama sırasında yakalanmamak için çatıyı kullanarak odadan odaya kaçtıkları, ayrıca işletmede kapalı alanda sigara içildiği tespit edildi.
Edremit ilçesi Zeytinli mahallesinde faaliyet gösteren ve mesul müdürlüğünü K.E. isimli şahsın yaptığı ????. Pavyon/Eğlence merkezinde yapılan aramada, içkili eğlence yerinde kapalı alanda sigara içildiği görüldü. Kimlik kontrolü sırasında müşteri olan R.A. isimli şahsın "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet" suçundan arandığı tespit edilmiş ve yakalanarak gözaltına alındı. İçkili eğlence yerinin bahçesinde bulunan ve M.Ç. isimli şahsa ait olan 34 ? ?. plakalı araçta 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 9 adet 9 mm çapında tabanca fişeği ele geçirildi.
Y.A. isimli şahıs hakkında "4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanuna Muhalefet ve 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna Muhalefet" fiillerinden idari işlem, M.Y. isimli şahıs hakkında "4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna Muhalefet" fiillerinden idari işlem, K.E. isimli şahıs hakkında "4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna Muhalefet" fiilinden idari işlem, Y.M. isimli şahıs hakkında "2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve bulundurulmasına Dair kanuna Muhalefet" fiilinden idari işlem,
İçkili Eğlence Yerlerinde kapalı alanlarda sigara içtiği tespit edilen şahıslar hakkında "5326 sayılı Kabahatler Kanunu"na göre idari işlem,
M.Ç. isimli şahıs hakkında "6136 sayılı Ateşli silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldı.
Belirtilen içkili eğlence yerlerinde izinsiz çalıştıkları tespit edilen yabancı uyruklu kadınlar hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için İl Göç İdaresi Müdürlüğü´ne durumları bildirildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı