Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit´te Başpehlivan Koç oldu

Edremit´te Başpehlivan Koç oldu

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 13. ?Yağlı Pehlivan Güreşleri? yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 13. ?Yağlı Pehlivan Güreşleri? yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı Kırkpınar´ın iddialı isimlerinden İsmail Koç kazandı.
13. ?Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri?, Çamcı yolu üzerinde Meslek Yüksekokulu yanında bulunan güreş alanında gerçekleştirildi.
Güreşlerde Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçi mücadele etti.
Pehlivanların mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edildi. Kırkpınar´ın iddialı isimlerinden Ekrem Yavuz, Hama Köseoğlu, İsmail Koç, Ali Gökçen, gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu.
Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibi Ali Gökçen´i mağlup eden İsmail Koç, Edremit güreşlerinin başpehlivanı oldu. İkinci Ali Gökçen, üçüncü Ekrem Yavuz ve Hasan Zeybek oldu. Yağlı güreşlerin sembolü olan ?Güreş Ağalığı? ihalesini ise 75 bin lira veren işadamı Süleyman Sırel kazandı.
Güreşlerde tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi görev yaparken, sunuculuğunu ise Kırkpınar Güreşlerinin Baş Cazgırı Osman Cayır ve Ercan Yıldız yaptı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Edremit Başpehlivan oldu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı