Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit´te barış ve dostluk mesajları verilen festival

Edremit´te barış ve dostluk mesajları verilen festival

Birincisi geçen yıl Yunanistan´da yapılan Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali´nin ikincisi Edremit´te başladı.

Birincisi geçen yıl Yunanistan´da yapılan Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali´nin ikincisi Edremit´te başladı.
Yunanistan ve Avusturya´dan sanatçıların katıldığı festivalin açılışında konuşan ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve konuk Selanik-Naoussa Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis, karşılıklı barış, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.
Edremit Belediyesi ve Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Union) tarafından, düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen açılış töreni ile başladı. İlki geçen yıl Yunanistan´ın Selanik vilayetine bağlı Naoussa kentinde gerçekleştirilen festivalin ikincisine Türkiye´nin değişik illerinden ve Yunanistan ile Avusturya´dan sanatçılar katıldı.
Edremit Cumhuriyet Meydanı´nda Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Yunanistan´ın Selanik-Naoussa Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis halka seslenerek dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.
İki toplumun birbirleri için önemini anlatan Başkan Saka, birlik, beraberlik ve dostluğun giderek pekişeceğine inandığını söyledi.
Naoussa Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis´de yaptığı konuşmada kardeşlik mesajları verdi.
Konuşmaların ardından Naousso Flormanik Bandosu´nın mini konseri, Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Balıkesir Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk oyunları gösterisi ve Burhaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları gösterileri sunuldu.
Ardından Şükrü Tunar Kültür Merkezi ve Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi´nden Türk, Yunan ve Avusturya´lı sanatçıların eserlerinden oluşan sergiler açıldı. Akşam´da Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde Yunan´lı sanatçı Athina ve Naoussa Flarmonik Bandosu konseri gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı