Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit´te 9 Eylül kurtuluş coşkusu

Edremit´te 9 Eylül kurtuluş coşkusu

Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü halkın katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü halkın katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı.
Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yerlerden olan Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama töreni, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı makamları çelenklerinin Atatürk Anıtı´na konulmasıyla başladı. Kaymakam Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Osman Aytaç, Belediye Başkanı Kamil Saka CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça, ve diğer protokol mensupları, askeri erkan, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliklerde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Protokolün halkın bayramını kutlamasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Edremit 797 gün işgal altında kaldıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan milli mücadelede Kaymakam Şehit Hamdibey ve vatanseverlerin mücadelesi sonucu 9 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtularak özgürlüğüne kavuşmuştur. Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman ordumuzun, 95 yıl önce bugün vatan topraklarından düşmanı tamamen temizleyerek elde ettiği zaferle ulusumuzun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuş, Anadolu coğrafyasında laik, demokratik ve çağdaş bir Cumhuriyet´in kurulmasını sağlayacak olan süreci başlatmıştır. Bize bugünü armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile haklılığının verdiği inançla gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimize olan borcumuzu ödemek için, onların yurdumuz üzerinde gözü olan emperyalist güçlere verdiği dersi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Bize bu güzel yurdu kazandıran başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü, bu uğurda canını veren değerli Kaymakamımız Şehit Hamdi Bey´i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün hemşerilerimin Kurtuluş Günü´nü kutluyorum.? dedi.
Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisinin atlarıyla alana gelen Edremit efeleri, protokol mensuplarına Türk bayrağı hediye etti. Sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar ile ilçedeki işletmeler, yaya olarak ve araçlarıyla gerçekleştirdiği geçiş töreni ilgiyle izlendi. Binlerce kişinin izlediği törenlerde bazı araçlardan Türk bayrakları dağıtılırken güvercinler bırakılıp şapka, kalem, defter, kolonya, şeker, hediye gibi paketleri dağıtıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false