Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit´te 2 dönüm zeytinlik yandı

Edremit´te 2 dönüm zeytinlik yandı

Edremit ilçesinde çıkan yangında 2 dönüm zeytinlik arazi zarar gördü.

Edremit ilçesinde çıkan yangında 2 dönüm zeytinlik arazi zarar gördü.
Yangın, dün saat 13.30 sıralarında Mehmetalan Mahallesi´nde dere yatağında başladı. Kısa sürede büyüyen yangın zeytinliklere sıçradı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangında onlarca zeytin ağacı alevlere teslim oldu.
Zeytinli jandarması ve itfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiği yangına, havadan da helikopter ile müdahale edildi. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonunda kontrol altına alındı.
Yangına Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3, Edremit İtfaiye Grup Amirliği´ne bağlı 3 araç ve bir helikopter ile müdahale edildi.
Küçükköy çöplüğünde yangın
Ayvalık ilçesinin Küçükköy Mahallesi çöplük alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.
Saatte 60 kilometre esen rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın yaklaşık 2 hektarlık alandaki fıstık ağaçlarından ve makilik bitkilerinden oluşan hazineye ait bir hektarlık sahayı kül etti. Yangına BalıkesirBüyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ayvalık Grup Amirliği bünyesindeki 12 arazözün yanı sıra Edremit Orman İşletme Müdürlüğü´ne ait 7 arazöz 2 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile çok sayıda ekip müdahale etti.
Ayvalık Belediyesi sulama araçlarıyla Balıkesir Kent Estetiği Daire Başkanlığı bünyesindeki su tankerlerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarında yangın 3 saatte kontrol altına alınabildi. Yangının bir otomobilden atılan sönmemiş sigara izmaritinden çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli