Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit, kardeş kent konuklarını ağırlıyor

Edremit, kardeş kent konuklarını ağırlıyor

Edremit ile kardeş şehir olan Almanya`nın Kamp Lintfort kentinin Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt ve beraberindeki Alman heyet iki günlük ziyaret için Edremit'e geldi.

Edremit ile kardeş şehir olan Almanya`nın Kamp Lintfort kentinin Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt ve beraberindeki Alman heyet iki günlük ziyaret için Edremit'e geldi.
Edremit Belediyesi'ni ziyaret heyetle bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh' anlayışı ile karşılıklı diyalog içerisinde kardeşlik ilişkilerimizi ve buna bağlı iş birliğimizi de geliştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Edremit Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya`nın Esse Eyaletine bağlı Kamp-Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, Başkan Yardımcısı Dr. Christoph Müllmann ve beraberindeki Alman heyet, 2 günlük ziyaret için Edremit'e geldi.
Alman konuklar Edremit Belediyesi'ne resmi ziyaretin yanı sıra Zeytinli Mahallesi'nde ki Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi'ni ve Antandros Antik Kenti başta olmak üzere iki gün boyunca Edremit`te çeşitli incelemelerde bulundu.
Kamp-Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, Başkan Yardımcısı Dr. Christoph Müllmann, Sekundarschule Okulu Müdürü Barbara Mennekes ve Belediye meclis üyelerinden oluşan heyet ilk olarak Edremit Belediyesi'ni ziyaret etti.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, konuklarını karşılayıp kendilerini ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Edremit ile ilgili bilgiler veren Başkan Saka, Balıkesir'de büyükşehir yapılanması nedeniyle belde ve köylerin kapatılıp ilçe belediyesine bağlanması ile ilgili süreci anlattı.
Başkan Saka, barışın, kardeşliğin ve özgür yarınların tüm dünya adına uzak olmadığını belirterek, "Farklı ülke ve farklı kültürlerin insanları olmamamıza rağmen Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' anlayışı ile karşılıklı diyalog içerisinde kardeşlik ilişkilerimizi ve buna bağlı iş birliğimizi de geliştireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
Kamp-Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, kendilerini Türkiye'ye davet ettiği için Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'ya ve belediyeye yetkililerine teşekkür ederek, şehirleri ile ilgi bilgi verdi. 2011 yılında da Edremit'i ziyaret ettiklerini vurgulayan kardeş şehir Kamp-Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt Kardeş şehir olarak başlayan ilişkilerimizi karşılıklı kültürlerimizi tanıma ve işbirliği içerisinde çalışmalar yaparak geliştirebiliriz. Kentimizden gelen Sekundarschule Lisesi ile Edremit'te bir okulun kardeş okul olarak ilişki kurmasından mutlu olacağız.” dedi.
Karşılıklı hediyelerin verildiği resmi ziyaretin ardından Kamp-Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt, Sekundarschule Okulu Müdürü Barbara Mennekes ve heyette yer alan konuklar kardeş okul projesi için ön görüşmelerde bulunmak üzere Zeytinli Mahallesi'nde ki Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Sekundarschule Okulu Müdürü Barbara Mennekes ve Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Hakan Pastacı ve heyetler arasında yapılan görüşmelerde kardeş okul olunması için görüşmelere başlanılmasına karar verildi.
Alman heyet daha sonra Antandros Antik Kenti ve tarihi Abdullah Efendi Konağı'nı ziyaret etti. Akşamında ise Altınoluk Mahallesi'nde bulunan Akçam Otel'de Alman konuklar onuruna Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından yemek verildi. Edremit'te iki gün geçirecek olan konuklar Edremit Kocaseyit Havalimanı'ndan Almanya'ya geri dönecekler.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli