Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit-Güre Deve Güreşçileri ile coştu

Edremit-Güre Deve Güreşçileri ile coştu

Edremit'in Güre Mahallesi'nde 13 yıl aradan sonra düzenlenen geleneksel deve güreşleri şenlik havasında geçti. 120 devenin katıldığı güreşlere vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Edremit’in Güre Mahallesi’nde 13 yıl aradan sonra düzenlenen geleneksel deve güreşleri şenlik havasında geçti. 120 devenin katıldığı güreşlere vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.
Edremit’in Güre Mahallesi’nde 13 yıl aradan sonra düzenlenen deve güreşleri yoğun ilgi gördü. Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen deve güreşleri Güre Mahallesi’nde ki eski orman deposu alanında yapıldı.
Ege Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz’den şampiyon develerinde aralarında bulunduğu toplam 120 devenin kıyasıya mücadelesi büyük ilgiyle izlendi. Güreşen develeri ayırmaya çalışan urgancıların zor anlar yaşadığı güreşte yenilen develerin dört ayağı yukarı gelirken, ayağa kalktıklarında da çareyi kaçmakta buldu. Tüm katılımcıların ücretsiz izlediği deve güreşleri akşam saatlerine kadar devam ederken, izleyiciler güreşleri kamyon ve traktörler üzerinde mangal yaparak piknik havasında izledi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, deve güreşinin 200 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve yıllardır bölgede yapıldığını belirterek, organizasyonu düzenleyen Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği üyelerine ve gösterilen ilgiden dolayı tüm konuklara teşekkür etti.
Ardından güreş alanını dolaşarak izleyicileri selamlayan Başkan Saka, deveciler ile birlikte barışın simgesi beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Güreşleri ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Polat, CHP Genel Sayman Yardımcısı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün, Edremit Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar izledi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli