Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit CHP'den Kır Şenliği

Edremit CHP

CHP Edremit İlçe Örgütü tarafından bu yıl 19. kez düzenlenen Geleneksel Kır Yemeği Zeytinli Çayı mesire alanında yapıldı. Etkinliğe Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Edremit İlçe Örgütü tarafından bu yıl 19. kez düzenlenen Geleneksel Kır Yemeği Zeytinli Çayı mesire alanında yapıldı. Etkinliğe Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Edremit ilçe Örgütü tarafından düzenlenen Geleneksel 19. Kır Yemeği, Zeytinli Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Zeytinli Çayı mesire alanında ki kır yemeğine katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Keşkek, pilav, nohut, ayran ikramı yapılırken sanatçılar Zeki Çiçek, Adil Yıldız eşliğinde söylenen türkülerle coşan halk uzun sure çekilen halaylarla sanatçılara eşlik ettiler.
Etkinlikte CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Milletvekili adayı Ensar Aytekin, Belediye Meclis Üyeleri ve katılımcılar tarafından ağaç dikildi.
CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün yaptığı açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli mücadeleyi başlatmak üzere samsundan yaktığı ateşin 96 yıldönümündeyiz. Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı olarak kutladığımız diyemeyeceğim böylesi anlamlı bir günü yaşıyoruz. Ülkeyi yönetmeyi 13 yıldır bir türlü beceremeyen kendisine verilen krediyi kişisel menfaatleri içim kullananların milletçe kutlanmasına izin vermediği, daha doğrusu bundan rahatsız olduğu bir sürecin nihayet sonuna yaklaşıyoruz. 8 Haziran sabahı tüm Türkiye'ye doğacak güneşin, milli bayramlarımızda eski ruh ve inançla kutlamamıza vesile olacağına yürekten inanıyorum.” dedi.
CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da yaptığı konuşmada Bugün Atatürk'ün bize bırakmış olduğu gençliğe ve kendini genç hissedenlere bırakmış olduğu bir bayramın yıldönümündeyiz. O bayram teslimiyetin değil o bayram başkaldırının başladığı gündür. Çünkü 19 Mayıs bütün dünyaya sermayenin mağlup edilebileceğinin gösterildiği savaşın başladığı gündür.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Edremit CHP’den Kır Şenliği
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false