Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit-Almanya uçak seferlerine başlandı

Edremit-Almanya uçak seferlerine başlandı

Edremit ile Almanya arasında doğrudan uçak seferleri başlatıldı. Almanya'nın Düsseldorf kentinden Edremit Koca Seyit Havalimanı'na inen ilk uçak törenle karşılandı.

Edremit ile Almanya arasında doğrudan uçak seferleri başlatıldı. Almanya'nın Düsseldorf kentinden Edremit Koca Seyit Havalimanı'na inen ilk uçak törenle karşılandı.
Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit artık kolay ulaşılabilen kentlerden biri haline geldi” dedi.
Edremit Koca Seyit Havalimanı ile Almanya`nın Düsseldorf kenti arasında karşılıklı direkt uçak seferleri başlanırken, Düsseldorf'tan gelen ilk uçak havalimanında Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Körfez ilçe Kaymakamları, Körfez belediye başkanları, Ticaret Odası ve Borsası yetkilileri ve turizmciler tarafından karşılandı.
Almanya'dan 140 yolcusuyla gelen uçak,  havalimanı apronuna su köprüsü altından alındı. Gelenler, halk oyunları ekiplerince karanfillerle karşılanırken, uçak 82 yolcusuyla Almanya'ya geri havalandı.
Edremit Belediye Başkanı Saka, Edremit artık ulaşılamayan kent olmaktan çıktı, kolay ulaşılabilen kentlerden birisi haline geldi. Hava yolu trafiğinin uluslar arası uçuşlara başlaması ile ilçemizin ve bölgemizin turizm başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda hızla gelişmeye ve büyümeye başlayacağına inanıyorum. Bu uçuşların başlamasına katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Öger Türk Tur tarafından organize edilen seferlerin, 31 Ekim'e kadar her hafta yapılacağı, Düsseldorf`tan her hafta Cuma günleri 15.30`da kalkacak uçağın aynı gün Edremit'ten 19.55`te geri döneceği bildirildi.
Öger Türk Türkiye Operasyon Direktörü Aykut Öger, Düsseldorf çevresinde Balıkesirliler`in fazla olmasından dolayı böyle bir organizasyon yaptıklarını dile getirerek, "Bu bölgede gurbetçi vatandaşlarımızın çokluğu bizim için önemliydi. Bunun için Edremit'i tercih ettik. Uçuşlarımız bugün başladı. 31 Ekim'e kadar devam edeceğiz. İlgi, beklediğimizden bile çok iyi. Uçuşların doluluğundan çok memnunuz" diye konuştu.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı