Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit Ziraat Odasından Tarım Danışma Kurulu Toplantısı

Edremit Ziraat Odasından Tarım Danışma Kurulu Toplantısı

Edremit Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Tarım Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Edremit Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Tarım Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
Edremit Ziraat odası tarafından ilçede ki çiftçilerin sorunlarının tartışıldığı Tarım Danışma Kurulu toplantısı Güre Afrodit Otel'de düzenlendi.
Toplantıda meclis gündeminde olan zeytincilik yasasının değiştirilmesi ile zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere ilçede ki çitçilerin sorunları değerlendirildi.
Edremit Ziraat Odası tarafından düzenlenen Edremit Ziraat Odası Tarım Danışma Kurulu Toplantısı'nda tarımla uğraşan çiftçilerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Danışma Kurulu Başkanlığı'nı Hüseyin Kavlakoğlu'nun yaptığı toplantıya Edremit Ziraat Odası ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ömer Billerlioğlu, muhtarlar, ziraat odası üyeleri ve çiftçiler katıldı.
Edremit Ziraat Odası 2. Başkanı Ali Yılmaz Diker, İlçemizde ki üyelerimiz başta olmak üzere ziraat ile uğraşan tüm yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlar son yıllarda had safhaya ulaşmaya başladı. Bu sorunların tespiti ve çözüm önerileri için bugün bir araya geldik” dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Körfezi'nin özellikle zeytin ve zeytinyağında dünyanın en iyi ürünün üreten yer olduğunu belirterek, Çok acıdır bir zeytincimiz mahsulünü satıp, kendi düğünümü yapmıştım, imarlı alana yakın olduğunu için kökünü satıp oğlumun düğününü yapacağım. İmara uzak olsa ona da yetmeyecek” diyor. Zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere tarımsal ürünler değer kaybettikçe, çiftçiler ürünlerinden para kazanamaz oldukça, korumak daha da zorlaşıyor. Öncelikle tarım politikaları üreticiden yana olmalı, çiftçinin ürünün karşılığını almalı ki malına daha iyi sahip çıksın” dedi.
Edremit Ziraat Odası Başkanı ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, çitçinin sorunlarının çok derinleştiğini ifade ederek, Zeytinde tepe kesimi ile ağaçların dalları yere daha çok yaklaştı. Ancak zeytin arasında otlayan hayvanların dalların ucunu yemesi sonucu yaklaşık % 18 gibi ürün kaybı oldu. Biz havyacılığa da karşı değiliz. Ancak bir sektörde çalışırken diğer sektöre zarar vermemeliyiz” dedi.
Meclis gündemine gelen zeytincilik yasasının değiştirilmesi konusunu takip ettiklerini ifade eden Çetin, Tariş yetkililerinin meclise giderek konuyu daha yakından takip ettiklerini, değişikliğin görüşülmesinin önümüzdeki haftaya kaldığını ve zaman kazandıklarını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar'da müdürlük olarak yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi, özellikle Körfez'in geçim kaynağı olan zeytin sektörü ve diğer tüm zirai faaliyetlere kurum olarak destek olduklarını söyledi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli