Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit İda-Zeytin festivali ile renklendi

Edremit İda-Zeytin festivali ile renklendi

Edremit'te, kültür ve sanat günleri başladı. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat günleri açılış töreni ile başladı.

Edremit’te, kültür ve sanat günleri başladı. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat günleri açılış töreni ile başladı.
Körfez bölgesinde 40 yıl önce festival kültürünün başladığı yer olan Edremit’te Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından etkinlikler çağdaş bir yaklaşım ve yeni bir anlayışla kültür ve sanat günlerine dönüştürüldü. Edremit’in kapatılan beldelerinde yapılan etkinliklerinde bir araya getirildiği 1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri düzenlenen açılış töreni ile başladı.
İlk olarak Ticaret Odası önünden toplanan katılımcılar Bandırma Bandosu eşliğinde kortej halinde Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüdü. Şehit Hamdibey Meydanı’ndan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı.
Ardından açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kapatılan belde ve köylerde yapılan etkinlikleri önemsediklerini ve devam ettireceklerini söyleyip “6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu ile 5 belde ve 20 köyün kapatılarak yeni bir belediye haline getirildiği bu yeni dönemde Narlı’dan başlayarak, Hacıarslanlar ve Bostancı’ya kadar uzanan büyük Edremit’imizi bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Önceki ki yıllar da eski belde ve köylerimizde düzenlenen festival, şenlik ve köy hayırları gibi kültürel faaliyetleri çok önemsiyor ve bu kültürel etkinlikleri devam ettirmek istiyoruz. Edremit’in çağdaş, kültürel ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda bilimsel panellerden söyleşilere, dinletilere, sergilere, konserlere kadar her alanda dolu dolu olarak hazırladığımız Edremit İda Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’ne sizlerinde gösterdiğiniz katılım nedeniyle tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’na da vurgu yapan Başkan Saka, “Söylenceler Dağı İda’nın eteklerinde Kutsal Zeytin ağacının gölgesinde, havası, termal suyu, mavi bayraklı denizi, endemik bitkileriyle, Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk merkezlerimizle bir bütün olan Edremit Körfezimizde bu yıl barışı ve sonucu barışa giden Büyük Zaferi birlikte coşkuyla kutlayacağız. Binlerce yıldır farklı kültürlerin yaşadığı bu topraklarda barış ve dostluk simgesi zeytin ağacı yolumuzu aydınlatsın. Yolumuz barış yolu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.
Açılışa, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, 23. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, önceki dönem belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
4 yıl aradan sonra Edremit’te bu tür etkinliklerin yeniden yapılması ilçeye ayrı bir renk katarken, 1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri 7 Eylül 2014 tarihine kadar Edremit merkez, Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk Mahalleleri’nde düzenlenecek farklı etkinliklerle devam edecek.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false