Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit Hükümet Konağı Bakıma Alındı

Edremit Hükümet Konağı Bakıma Alındı

Edremit ilçesi Tarihi Hükümet Konağı restorasyona alınması nedeniyle Edremit Kaymakamlığı bir yıllığına geçici olarak Edremit Belediyesi ek binasına taşındı.

Edremit ilçesi Tarihi Hükümet Konağı restorasyona alınması nedeniyle Edremit Kaymakamlığı bir yıllığına geçici olarak Edremit Belediyesi ek binasına taşındı.
Edremit ilçesinde 1927 yılında yapılan Tarihi Hükümet Konağı restorasyona alınması nedeniyle boşaltılarak, Edremit Kaymakamlığı geçici olarak Cumhuriyet Meydanı`ndaki Edremit Belediyesi ek binasına taşındı. Edremit Kaymakamlığı ile beraber Mal Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü birimleri de ayni binaya birlikte taşındı ve hizmetler bir yıl buradan yürütülecek.
Edremit Belediyesi Tarihi Hükümet Konağının restorasyonun ihalesini yaptıktan sonra tesliminin yapıldığı ve yakında başlanacak olan restorasyon işleri ile birlikte depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için güçlendirme yapılacağı bilgisi verildi.
Tarihi Hükümet Konağının restorasyonuna öncelikle çatı ve saçaklardan başlanarak, tuvalet ve zeminler, pencereler, ısı ve elektrik sistemleri, boya-badana, dış cephenin onarımı ve ışıklandırılması, çevre düzenlemesi, güvenlik sistemi yeniden aslına ve tarihi karakterine uygun şekilde ve kalıcı olarak yeniden yapılacak. İki katlı ve geniş bahçeli olan Tarihi Hükümet Konağı yapılacak restorasyonun ile depreme de dayanıklı hale getirileceği bilgisi verildi.
YAPI CUMHURİYETLE YAŞIT
1927 yılında Edremit kaymakamı Mehmet Ali Bey tarafından yaptırılan Edremit İlçesi Tarihi Hükümet Konağı birinci ulusal mimarlık akımının en güzel örneklerinden birisidir. Edremit Hükümet Caddesi ve İnönü Caddesi üzerinde Cumhuriyetimizle birlikte Edremit halkına hizmet veren Edremit Hükümet Konağı restorasyona alındığı ve bir sene sonra depreme de dayanıklı hale getirilmesi sonrası tekrar Hükümet Konağı olarak hizmet vermeye devam edecek. Edremit Hükümet Konağının tamamı taştan yapı olup, yapım esnasında ön yüzünde bazı kilise kalıntı ve sütunları da kullanıldı.          Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli