Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit, havacılık festivaline hazırlanıyor

Edremit, havacılık festivaline hazırlanıyor

Edremit Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen ‘Mysia 2014 Uluslararası Havacılık Festivali' 6 Eylül'de başlıyor.

Edremit Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen ‘Mysia 2014 Uluslararası Havacılık Festivali’ 6 Eylül’de başlıyor.
Festivalin, 6 Eylül’de Burhaniye Ören sahili, 7 Eylül’de Edremit Akçay Kordonunda ‘Akşamüzeri ve Gün Batımı Akrobasi Gösteri’leri olarak yapılacağı bildirildi.
‘Mysia 2014 Uluslararası Havacılık Festivali’ne Dünyanın en ünlü akrobasi ekiplerinden olan Romen Hawks Solo Akrobasi Ekibi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Solo Türk F - 16 gösteri uçağı ile gösteri yapacak.
TUSAŞ’a ait 1963 Amerikan yapımı S2 E/T uçağı da gösterilerde yer alması yanı sıra THK Uçuş Akademisi, AYJET Uçuş Okulu, ER-AH Uçuş Okulu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Havacılık Bölümü, FG Uçuş Okulu, AFA Flight Academy, Anıl Havacılık, THK paramotor gösterileri, Mesut Subakan Model Uçak Uçuş Okulu’nun model helikopter ve model uçak gösterileri, gyrocopter ve microlight gösterileri de gerçekleştirilecek.
“Bu yıl Burhaniye ile Edremit’te üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz ‘Mysia 2014 Uluslararası Havacılık Festivali’ etkinliğimize tüm Körfez halkını, Balıkesirlileri ve tüm havacılık meraklılarını bekliyoruz” şeklinde konuşan Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı Adem Kuşçuoğlu, “Her yıl daha da büyüyen ve heyecan kazanan Mysia 2014 Uluslararası Havacılık Festivali ile Edremit Körfezi semalarına tekrar farklı bir imza atacağız.” dedi.
Mysia 2014 Uluslararası Havacılık Festivaline, Balıkesir Valiliği, Edremit Kaymakamlığı, Burhaniye Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Türkiye Odalar Borsalar Birliği, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Burhaniye Ticaret Odası, Borajet, Körfez Özel Hastanesi, Burcu Salça, Hattuşa Termal, FG Havacılık, Coca Cola, DHMİ, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Apron Trafik Derneği, Anıl Havacılık, FLY Havacılık ve festivalde gösteri yapacak uçuş okulları ile kurumlar tarafından destek verildiği açıklandı.
Fotoğraf Yarışması düzenleyecek
`2014 Mysia Uluslararası Havacılık Festivali`nde uçuş okullarının festival alanında tanıtım stantları açacak ve Körfez Sportif Havacılık Kulübü Derneği Havacılık Festivali`nin en iyi görsellere taşıyabilmek adına ‘Fotoğraf Yarışması’ düzenleyeceği ve dereceye giren fotoğrafların ödüllendirileceği kaydedildi.
Haber : Enver Dolgun



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli