Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit Deve Güreşleri Şenliğine hazır

Edremit Deve Güreşleri Şenliğine hazır

Edremit'te 13 yıl aradan sonra Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından düzenlenen deve güreşleri 8 Şubat Pazar günü Güre Mahallesi eski orman deposunda gerçekleşecek.

Edremit’te 13 yıl aradan sonra Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından düzenlenen deve güreşleri 8 Şubat Pazar günü Güre Mahallesi eski orman deposunda gerçekleşecek.
Deve güreşlerinin önemli bir kültürü yansıttığını söyleyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, deve güreşi tutkunlarını 8 Şubat Pazar günü Güre Mahallesi’nde ki deve güreşi alanına beklediklerini dile getirdi.
Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği 8 Şubat Pazar günü yapılacak olan güreşler için hazırlıklarını tamamladı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Dernek Başkanı Ali Çakır, dernek yöneticileri ve belediyenin ilgili birim amirleri güreşler öncesinde bir araya gelerek Ege, Marmara ve Akdeniz’in şampiyon develerinin de aralarında bulunduğu toplam 120 devenin yer alacağı güreşlerin, hiçbir aksaklığa meydan verilmeden yapılması ve izleyenlerin keyifli bir gün geçirmesi için tüm çalışmaları tek tek ele aldı.
Saka, ”Bölgemizde önemli bir kültüre yansıtan deve güreşlerini uzun bir aradan sonra ilçemizde gerçekleştirmek için Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği yöneticileri ile tam bir uyum içerisinde hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Güreş tutkunlarından, deve sahiplerine kadar misafirimiz olacak herkesin Edremit’ten keyifli ve mutlu ayrılması için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz. Ekiplerimiz Deve Güreşi Alanını hazırlamaya, aksaklıkları gidermeye başladı. Tüm deve güreşi tuttuklarını 8 Şubat Pazar günü Güre Mahallemizde ki deve güreşi alanına bekliyorum” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı