Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit Belediye Meclisi Toplandı

Edremit Belediye Meclisi Toplandı

Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı.

Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı.
Belediye Başkanı Kamil Saka’nın meclise sunduğu 1 yıllık çalışma raporu ve Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi kabul edildi. Parklara Sabahattin Ali ve Özgecan Arslan’ın isimleri verildi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında düzenlenen toplantıda 44 ana gündem ve önergelerle gündeme alınan 11 madde olmak üzere toplam 55 madde görüşülerek karara bağlandı.
Çalışma raporu kabul edildi
Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından meclise sunulan geçmiş bir yıllık dönemi kapsayan çalışma raporu görüşüldü. Yasa gereği belediye Başkanı Kamil Saka’nın salon dışına çıktığı çalışma raporu görüşmelerinde toplantıya Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Özkoca başkanlık etti. Yapılan görüşmeler sonunda çalışma raporu bir ret oyuna karşılık diğer üyelerin kabul oyları ile kabul edildi.
Denetim Komisyonu tarafından incelenen Edremit Belediyesi 2014 mali yılı bütçesi ile ilgili hazırlanan, Denetim Raporu okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi.
Dava konusu olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile BASKİ’ye devir olan personel alacaklarının Belediye bütçesinden karşılanması ile dava sonucuna göre, Büyükşehir ve BASKİ ile mahsuplaşılması, Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Çevre Denetim Birimi kurulması konuları görüşülerek kabul edildi.
Parklara Sabahattin Ali ve Özgecan Arslan isimleri verildi
Hacı Tuğrul Mahallesi’nde ki yeşil alana Edremit’te yaşamış ünlü şair Sabahattin Ali, Altınoluk Mahallesi 9 Eylül Caddesi 11. Sokakta ki yeşil alana Özgecan Arslan, Cennetayağı Mahallesi Muhtarlık binası yanında ki parka Ahmet Yetimoğlu isminin verilmesine karar verildi.
Hekimzade Mahallesi Dereli yolu üzerinde bulunan belediyeye ait yerin mezarlık yeri olarak kullanılması kabul edildi.
Cemevleri’ne ibadethane statüsü
Cem Vakfı Körfez Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Altınoluk Şubesi ve Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı’nın talebi üzerine geçtiğimiz ay gündeme alınan ve ilgili ihtisas komisyonlarında incelenerek meclise sunulan Cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması konusu görüşüldü. Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi CHP’li üyelerin kabul, AKP ve MHP’li üyelerin çekimser oyu ile kabul edildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Camide bizim, cemevide bizim. İlçemizde bulunan camilerimize ve cemevlerimize her türlüğü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Aldığımız bu karar ile tüm ibadethanelerimize olduğu gibi cemevlerimize de gerekli destek ve yardımları daha sağlıklı bir şekilde yapabileceğiz” dedi.
Komisyon üyeleri seçildi
Ardından yeni çalışma dönemi için encümen, ihtisas komisyonları ile Belediyeler Birliğinde görev yapacak üyelerin seçimlerine geçildi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı