Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edremit Başkanı Saka tutanaklara itiraz etti

Edremit Başkanı Saka tutanaklara itiraz etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül 2014 ayı olağan toplantısı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül 2014 ayı olağan toplantısı yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`un şehir dışında bulunması nedeniyle katılmadığı toplantıya Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlık etti.
Toplantıya Edremit`i temsilen Belediye Başkanı Kamil Saka ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Özkoca, Fatma Özgirgin, Bayram Kayahan, Ali Yılmaz Diker, Salih Şener ve Nihat Sönmez katıldı. Toplantının başında önergelerin gündeme alınması görüşülürken söz alan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, gündem maddeleri oylanırken kimlerin ret yada çekimser verdiğinin belirtilmediğini öne sürdü.
Saka, "Görüşülen gündem maddelerinde kimlerin ret ya da çekimser verdiği belirtilmemektedir. Bu yanlış ve yasal olmayan bir uygulamadır. Görüşülen maddelerde kimlerin ret yada çekimser oy verdiği tutanaklarda belirtilmelidir. Yasalara uyulmasını istiyoruz, lütfen oylarımızın ret olduğunu tutanaklara geçiriniz" önerisinde bulundu.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza`da geçmiş toplantı tutanaklarının kendilerine ulaştırılmadığını belirterek, "Toplantı tutanaklarının 3 gün önce bize gönderilmesini talep ediyoruz. Tutanaklar gönderilmediği için incelemediğimiz bir tutanak olması nedeniyle çekimser oy vereceğiz" dedi.
Kısa süreli sözlü tartışmaların da yaşandığı Büyükşehir Belediye Meclisi`nde toplam 43 ana gündem ve önergeyle gündeme alınan 10 ek gündem olmak üzere toplam 53 madde görüşülerek karara bağlandı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı