Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Edremit-Zeytinli Kitap Fuarı başladı

Edremit-Zeytinli Kitap Fuarı başladı

Edremit Belediyesi tarafından Edremit Kitap Fuarı kapılarını açtı. Zeytinli Altınkum Meydanı´nda 50´ye yakın yayınevinin katılımı

Edremit Belediyesi tarafından Edremit Kitap Fuarı kapılarını açtı. Zeytinli Altınkum Meydanı´nda 50´ye yakın yayınevinin katılımı ile ?Ölmez ağacın gölgesinde kitap´ sloganı ile düzenlenen kitap fuarının açılışına İnci Aral, Öner Yağcı ve Prof. İbrahim Kaboğlu´nun yanı sıra CHP milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm, Namık Havutça, Yaşar Tüzün, AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Nevzat Kalender ve Piyano eğitmeni Sinem Petenkaya´nın piyano ve keman dinletisiyle başlayan ?Edremit Kitap Fuarı´ katılım yoğun oldu.
Programın açılış konuşmasını yapan Edremit Belediyesi Başkanvekili Mehmet Ertaş, ?Edremitliler olarak ?Ölmez ağacın gölgesinde Kitap´ sloganı ile ilk kez bir kitap fuarı ile sizleri buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. 13 Ağustos´a kadar konuğumuz olan yazar, gazeteci milletvekili ve belediye başkanlarının yanı sıra onlarca yayınevi, yazar ve şairin katılımı ile dolu dolu bir fuar hazırladık. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.
Edremit Kitap Fuarı´nın organizasyonunu gerçekleştiren ve açılış konuşmasını yapan Necdet Saraç, ?Devletler yıkılır, milletler kaybolur, insanlar ölür bir tek şey yaşar; Kitap yaşamaya devam eder. Kitap tıpkı ?ölmez ağaç´ gibidir? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Sosyal Demokrasinin Başkenti Edremit´te başlanan projenin ilk olduğunu ve her sene bu projenin devam edeceğini söyledi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, ?Edremit´te kitap fuarı açılıyor olmasından büyük mutluluk duydum ve koşarak geldim. Okumak ve yazmak aydınlanmak, özgür düşünmek demektir. Birbirimizin hayat tarzına düşünce biçimine saygılı olmak demektir. İşte okuyan bir toplumu biz yazarlarımız, şairlerimiz üzerinden inşa edeceğiz. Bu toplumuz cehaletini ancak bizim yazarlarımız ortadan kaldırabilir. Ancak yazarlarımız ile okurlarımızı buluşturmamız lazım? dedi.
?Hak, hukuk, adalet? sloganıyla kürsüye gelen Anayasa hukukçusu Prof. İbrahim Kaboğlu ise konuşmasında görevden alınışı ile ilgili süreci paylaştı.
Kaboğlu´nun ardından alkışlar arasında kürsüye gelen eski bakanlardan Abdüllatif Şener ise konuşmasında şunları söyledi: ?Demokrasinin erdeminde bahsedebiliyorsak, antidemokratik düşüncelere, antidemokratik anayasa düzenlemelerine karşı çıkıyorsak kitapların bizim düşüncelerimizi disiplin altına almış olmasında dolayıdır. Yoksa 16 Nisan referandumu nedeniyle 20´nin üzerinde il dolaştım. Pek çok yerde insanların krallık ile demokrasi arasındaki farkı hala çok iyi göremediklerini hissettim.?
Konuşmaları ardından fuarın açılış kurdelesi kesilirken katılımcılar yayınevlerinin stantlarını gezdiler.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli