Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edremit Şehitler Parkı sahipsiz kaldı

Edremit Şehitler Parkı sahipsiz kaldı

Edremit Belediyesi´nin Azerbaycan Bulvarı´ndaki ?Şehitler Parkı?na yıllardır ilgi gösterilmemesi büyük tepki çekiyor.

Edremit Belediyesi´nin Azerbaycan Bulvarı´ndaki ?Şehitler Parkı?na yıllardır ilgi gösterilmemesi büyük tepki çekiyor.
Anavatan Partisi Edremit İlçe Başkanı Sami Gökboyaoğlu, ?Şehitlerimize saygı gösterilmesini yetkililerden özellikle istiyoruz" dedi.
Edremit Belediyesi eski Başkanı Yunus Bozbey tarafından 2004 yılında ?Her Mahalleye Bir Park? projesi ile Azerbaycan Bulvarı´ndaki Edremit Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi yanına yaptırılan ve törenle hizmete açılan ?Edremit Şehitler Parkı´na yıllardır ilgi gösterilmemesi ve kötü görüntüsü büyük tepki çekiyor.
2 bin 500 metre kare alana kurulu olan ve orijinal projesi içerisinde Osmanlı İznik seramikleri ile yapılan bir ?Osmanlı Çeşmesi?, çocuklar için tellerle çevrili ?Halı Saha?, yanında modern bir ?Kafeterya? ile Edremitli şehitlerin adları bulunan ?Anıt Taş?, yeşil alanlar ve akarsuyun oluşturduğu havuzlar bulunmaktaydı.
Son 10 yılda bu eserlerin birçoğu Halı Saha, Osmanlı Çeşmesi, Kafeterya yanı sıra Edremitli şehitlerin adları bulunan anıt taş ta ilgisizlikten harabiyete uğraması ve son 9 yıldır sorumlular tarafından ilgi gösterilmemesi halk tarafından büyük tepki çekmeye başladı. Bugün sadece çimleri ile ağaçlandırma çalışmaları yapılarak ayakta kalmaya çalışılıyor.
Orijinal projesi içerisinde bulunan İznik seramikleri ile yapılan bir Osmanlı Çeşmesi, çocuklar için tellerle çevrili halı saha ve yanında modern bir kâffe ile Edremitli şehitlerin adları bulunan anıt taşın tekrar yaptırılarak hizmete girmesi uyarısında bulunan Anavatan Partisi Edremit İlçe Başkanı Sami Gökboyaoğlu, ?Edremitlilerin, Çanakkale´de şehit olan 274 şehidi var. Doğu bölgesinde vatani görevlerini yaparken terörle mücadelede şehit düşen 21 askerin isminin de yer aldığı anıta bu isimlerin tekrar yerine konmasını ve şehitlerimize saygı gösterilmesini yetkililerden özellikle bekliyoruz? dedi.
Vatanı ve bayrağı için canını veren şehitlerimizin adının yaşatıldığı Edremit Şehitler Parkı´nın yürekler acısı halinin içlerini sızlattığını belirten Gökboyaoğlu, ?Afrin Harekâtında her gün şehit haberleri gelmesi toplumumuzu çok üzüyor. Şehitlerimize karşı daha duyarlı olunması için bu projenin eski haline getirilmesine özellikle özen gösterilsin" diye uyarılarda bulundu.
Haber : Enver Dolgun



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli