Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit sanat merkezine dönüştü

Edremit sanat merkezine dönüştü

Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde bulunan tarihi Abdullah Efendi Konağı´nda dört sanatçının hazırladığı karma sergiler Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açıldı.

Edremit´te sanat günleri kapsamında, Altınoluk Mahallesi´nde bulunan tarihi Abdullah Efendi Konağı´nda üç farklı alanda hazırlanan yaklaşık 150 eserin bulunduğu sergi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın yaptığı açılışla birlikte sanatseverlerin ilgisine sunuldu.
Sanatçı Nesrin Uğurtay´ın suluboya çalışmalarından oluşan ?Renklerin Dili´ sergisi, Turan Atilla´nın gözünden ?Doğa Algısı´ sergisi ve Turgut Engin ile Mehmet Çavuşoğlu´nun ?Doğadan Yaşama´ sergisinin katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.
Sanatın çağdaş uygarlığın temel taşlarından olduğunu vurgulayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Yaşadığımız sıkıntılı günlerde böylesi etkinliklere daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Türkiye´nin en büyük kültür merkezlerinden birini Edremit´te açıyoruz. Artık sanatçılarımız, sanatlarını icra edebileceği güzel atölyelere ve yaptıkları sanat eserlerini sergileyebilecekleri sergi salonlarına sahip olacaklar. Büyük bir kent olan Edremit´in sanatın kalbi olacak bu gibi alanları hak ettiğini düşünüyorum. En kısa sürede bu projemizi tamamlayıp hizmete açarak siz değerli sanatçılarımızı o çatının altında toplamayı ve Edremit´i sanat merkezi haline getirmek istiyoruz? dedi. Altınoluk´taki Abdullah Efendi Konağı´nda açılan karma sergiler 7 Ağustos 2016 tarihine ziyaretçiye kalacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı