Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit MYO Uygulama Atölyesi ve Spor Kompleksi açıldı

Edremit MYO Uygulama Atölyesi ve Spor Kompleksi açıldı

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan ?Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görülür? konulu proje tanıtıldı.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan ?Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görülür? konulu proje tanıtıldı.
Proje kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ?Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi? ile Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından yaptırılan spor kompleksi hizmete açıldı. Açılışa Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Belediye Başkan Vekili İsmail Cahit Erol ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, geçen yıl hazırladıkları ?Zeytinde Geleceğimiz Bu Çocuklar? projesinden sonra ikinci projelerini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ?Amacımız, Edremit Meslek Yüksekokulu Makine ve Mekatronik Programı öğrencilerinin, bilgi ve mesleki uygulama becerilerini sektörün beklentileri doğrultusunda geliştirerek iş hayatına geçişleri ve yeni mezunların iş bulmalarını kolaylaştırmaktadır. Proje kapsamında Edremit MYO yerleşkemiz içerisinde yaklaşık 290 metrekarelik Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi tamamlanmıştır. Proje kapsamında kurulan uygulama atölyesinde Talaşlı ve talaşsız imalat bölümleri mevcuttur. Talaşlı imalat bölümünde ki CNC tezgahlarda öğrencilerimize uygulamalı eğitim verilerek uygulama becerileri geliştirilecektir. Talaşsız bölümde ise saç kesme-bükme, Örtülü Elektrot, Gaz Altı kaynakları olan MIG-MAG ve TIG kaynağı uygulamaları yapılabilecektir. Bu imkanlarla bölgemiz için çok önemli olan, zeytin/zeytinyağı, makine/depolama ekipman-larındaki paslanmaz çeliklerin kaynağı konularında sertifikalı eğitimler verilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında kazandırılmış olan, alt yapı ve makine-teçhizat imkanları, meslek odaları, sanayiciler, Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi ile paylaşılarak sertifikalı kurslar düzenlenip, hedef grup dışındaki işsiz gençlerin de iş bulmalarına katkı sağlanacaktır. Böylece projenin sürdürülebilirliğine inanıyor, sanayinin nitelikli insan gücü ihtiyacına daha iyi cevap verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu proje Güney Marmara Kalkınma Ajansının mali ve Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü´nün eş finansman desteği ile gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Edremit Ticaret Odası, EDVAN Vantilatör Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ile Tamer Makine projede iştirakçi sanayi kuruluşu olarak yer almış olup, proje sonunda verilecek olan sertifikalı kurslarda eğitim almış olan iki öğrencimizin istihdamını gerçekleştireceklerdir.? dedi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise Edremit´te fakülte düzeyinde eğitim verecek olan 4 yıllık Sivil Havacılık Yüksekokulu´nun YÖK tarafından onaylanarak açılmasının kesinleştiğini belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli