Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edremit Kent Konseyi Kent Konseyleri Bölge toplantısında

Edremit Kent Konseyi Kent Konseyleri Bölge toplantısında

Edremit Kent Konseyi, Balıkesir´de gerçekleştirilenTürkiye Kent Konseyleri Birliği Bölge Toplantısı´na katıldı.

Edremit Kent Konseyi, Balıkesir´de gerçekleştirilenTürkiye Kent Konseyleri Birliği Bölge Toplantısı´na katıldı.
Balıkesir´in Karesi ilçesi Kent Konseyi´nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Bölge toplantısında, Kent Konseylerinin işleyişi ile ilgili bilgi ve birikimlerinin görüşüldüğü toplantı iki oturum halinde Karesi AVM´de gerçekleştirildi.
Toplantıya Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen ile birlikte çevre illerin kent konseyleri başkan, genel sekreterleri ve üyeleri katıldı.
Toplantıda Edremit Kent Konseyi´ni, Genel Sekreteri Metin Tunçer ve Kazdağı Çalışma grubu Başkanı İrfan Kolçak temsil etti.
Açılış konuşmasını yapan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, tüm katılımcılara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Edremit Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Tunçer, kent konseyinin çalışmaları ile ilgili bilgi verip, ?Biz kent konseyini ilçemizin toplumsal ortaklık merkezi olarak görüyoruz. Kent konseyi üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte ilçemizin ve halkımızın yararına olabilecek projeler geliştirmek ve uygulamaya konulması yönünde faaliyetlerde bulunuyoruz? dedi.
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen ise yaptığı konuşmada kent konseylerinin gelişimi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktarıp, kentlilerin karar süreçlerine katılımında önemli bir işleve sahip olan Kent Konseyleri 2006 yılında İçişleri Bakanlığı´nın hazırladığı yönetmelikle, kentlerin ortak yönetiminin bir mekanizması olarak hayatımıza dahil olduğunu hatırlattı.
Sarışen, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Türkiye Kent Konseyi Birliği olarak bizler; kent konseylerinin işleyişleriyle ilgili pratik, birikim ve bilgilerimizi değerlendirmek üzere bölge toplantılarında bir araya geliyoruz. Bugün de burada Karesi Kent Konseyi´nin ev sahipliğinde birlikteyiz. Gerçekten ben öncelikle valimize, büyükşehir belediye başkanımıza ve Karesi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ama emeği ve yüreğini ortaya koyan Karesi Kent Konseyine daha fazla teşekkür ediyorum. Çünkü burada kent konseyi gönüllülük üzerine gidiyor. Karesi Kent Konseyi´nde çalışma yapan arkadaşlarımız da gönlünü ortaya koydukları için belki de bu kadar sesiniz kuvvetli çıkıyor. Çünkü sizin sesiniz kuvvetli olunca birliğimizin değerli bir üyesi olan Karesi Kent Konseyi bizim sesimiz de gür çıkacak. O yüzden ben emeğinize ve yüreğinize teşekkür ediyorum. Umarım toplantımız verimli geçecek. Pratiklerle kent konseyleri ve kent konseyi değerleri üzerinde bilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız? dedi. Toplantının ikinci kısmında ise kent konseylerinin sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı