Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit kardeş kenti Yunanistan´dan buldu

Edremit kardeş kenti Yunanistan´dan buldu

Edremit ve Naoussa kardeş kent oluyor. Edremit Belediyesi ve Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Union) tarafından, düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali için ilçeye gelen Yunanistan´ın Selanik-Naoussa Belediye Başkanı Nikos Ko

Edremit ve Naoussa kardeş kent oluyor. Edremit Belediyesi ve Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Union) tarafından, düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali için ilçeye gelen Yunanistan´ın Selanik-Naoussa Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.
Edremit ve Naoussa´nın kardeş kent olması için girişimlere başlanmasına karar verildi.
Edremit Belediyesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali´ne katılmak üzere ilçeye gelen Selanik vilayetine başlı Naoussa Kenti Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis ve beraberinde ki Yunan´lı heyet Edremit Belediyesi´ne resmi ziyarette bulundu.
Konuklarını ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkan Saka, barışın, kardeşliğin ve özgür yarınların tüm dünya adına uzak olmadığını belirterek, "Kardeş olarak gördüğümüz Naoussa Belediye Başkanı Sevgili Nikos Koutsogiannis başta olmak üzere tüm misafirlerimize Edremitliler adına ´hoş geldiniz´ diyor ve kendilerini kentimizde misafir etmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum? diye konuştu.
Naoussa Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis ise kendilerini davet ettiği için Başkan Saka´ya teşekkür etti.
Naoussa kenti hakkında bilgilerde veren Koutsogiannis, Edremit´te bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek ?Kültür ve sanat adına yapılan güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Umuyorum ki bundan sonra da dostluk ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacağız. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Başkan Saka´ya ve Edremitlilere teşekkür ediyorum. Artık sizlerin de Naoussa´da ikinci bir eviniz olduğunuzu bilmenizi isterim. Daha farklı alanlarda böyle birliktelikleri geliştirip daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bizlerde sizi Yunanistan´a davet ediyoruz? dedi.
Yapılan görüşmeler sonucunda Edremit ve Naoussa arasında kardeş kent ilişkileri kurulması için resmi işlemlere başlanılmasına karar verildi. Görüşmelerin sonunda karşılıklı hediyeler verildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli