Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremit İlçesi ders konusu oldu

Edremit İlçesi ders konusu oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri çalışma konusu olarak Edremit´i seçti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri çalışma konusu olarak Edremit´i seçti.
Bu bağlamda öğrenciler Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile söyleşi yaparak bölge hakkında bilgi aldı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin her yıl kent çalışma konusu yaptığı ilçe olarak bu yıl Edremit seçildi.
Kentsel Araştırma ve Kent Planlama çalışması için araştırma ve değerlendirmede bulunmak üzere Edremit´e gelen öğrenciler ilk olarak Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´ya makamında nezaket ziyaretinde bulunarak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyeleri burada yapılacak olan çalışmalar konusunda bilgi verdi. Daha sonra Afrodit Termal Otel´de bir söyleşi düzenlendi. Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin ve çalışmayı yürüten Doç. Dr. Rıfat Akbulut ile birlikte öğrencilerin sorularını cevaplayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit hakkında bilgiler verdi.
Kendisi de İnşaat Mühendisi olan Başkan Saka, öğrencilerin genel olarak kentsel, coğrafi, turistik ve istihdam konuları üzerine sorduğu sorulara yanıt verdi.
Söyleşide Edremit´teki zeytinyağının en kaliteli zeytinyağı olduğunu vurgulayan Başkan Kamil Saka, ?Kentimiz oldukça büyük ve coğrafi konum açısından da Türkiye´nin en güzide noktalarından biri. Birbirine en uzak mahalleleri arasında bulunan 60 kilometre mesafe ile Edremit, doğası ve tarihiyle büyük bir öneme sahip. Birbirinden farklı 47 mahallemiz ile zengin bir yapımız var. Şundan eminim ki sizler burada yaptığınız çalışmaların katkılarıyla, gelecekte kentlerimize yön verecek insanlar olacaksınız. Değerli hocalarımıza ve sizlere Edremit´i seçtiğiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum? dedi.
Çalışma Yürütücü Doç. Dr. Rıfat Akbulut, Yrd. Doç. Dr. Seher Başlık, Doç. Dr. A. Erdem Erbaş, Yrd. Doç Dr. Levent Özaydın, Yrd. Doç. Dr. İnci Olgun, Ar. Gör. Derya Altıner, Dr. Gör. Ömer Aksoyak, Ar. Gör. Kumru Çılgın, Uzman Elif Karakoç ve 70 Planlama Atölyesi öğrencisi Edremit´te eğitim amaçlı yapılan Kentsel Araştırma ve Kent Planlama çalışması için 30 Ekim ? 6 Kasım arasında araştırma ve değerlendirme yapmak üzere bulunuyor. Yapılacak olan değerlendirmelerin ardından araştırma raporu hazırlanarak saha çalışmalarıyla derlenen veriler bölgesel, kentsel, mekansal, sosyo-ekonomik araştırma sonuçları ile bölgenin gelişme ve korunma önerileri sunulacak. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli