Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit CHP´den ?Darbelere Karşı Omuz Omuza? mitingi

Edremit CHP´den ?Darbelere Karşı Omuz Omuza? mitingi

Edremit İlçesinde ?Laik Demokratik Türkiye İçin,

Edremit İlçesinde ?Laik Demokratik Türkiye İçin,
Darbelere Karşı Omuz Omuza? mitingi düzenlendi.
Yoğun katılım ve coşku içerisinde gerçekleştirilen mitingde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 15 Temmuz darbe girişiminin parlamenter sisteme ve demokrasimize karşı yapıldığını belirtti.
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Atılan bombalar altında Türkiye Büyük Millet Meclisinin direnişini canlı yayınlarla herkese ve her kesime gösterdik. Geçtiğimiz Pazar günü Taksim´de her türlü darbeye karşı düzenlediğimiz Cumhuriyet ve Demokrasiye sahip çıkıyoruz mitingimize yüz binlerce vatandaşımız bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldılar. Özgürlükçü parlamenter demokrasiye karşı girişilen darbeyi lanetlediğimizi, her türlü darbeye ve parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktığımızı, direnme hakkının demokrasi için önemini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguladık? dedi.
Darbe girişiminde bulunan, TBMM´ni bombalayan, halkın üzerine ateş açan FETÖ teröristlerinin hukuk devleti anlayışı içerisinde gerekli cezaya çarptırılacağını söyleyen Akın ?Şimdi demokrasi ve özgürlük alanının genişletilmesi, parlamenter sistemin ve laik Cumhuriyetin güçlendirilmesi zamanıdır. Bu zorunlu bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Özgürlüklerin, özelikle de basın özgürlüğünün demokrasinin korunması anlamında ne kadar önemli olduğunu o gece hep birlikte yaşadık. Dinin siyasete, ticarete alet edilmesinin sonucunu çok acı bir şekilde yaşadı bu ülke. Yaşadığımız bu olay ve komşu ülkelerde yaşananlar laikliğin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir? dedi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli