Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Edremit Belediyesi´ne İtalya´dan kardeş ziyareti

Edremit Belediyesi´ne İtalya´dan kardeş ziyareti

İtalya´nın Castro kenti Belediye Başkan Yardımcısı Alberto Antonio Capraro, Edremit Belediyesi´ni ziyaret eti.

İtalya´nın Castro kenti Belediye Başkan Yardımcısı Alberto Antonio Capraro, Edremit Belediyesi´ni ziyaret eti.
İtalya´nın Castro Belediye Başkan Yardımcısı ve kardeş kent projeleri koordinatörü Alberto Antonio Capraro, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.
Ziyarette, kardeş kent ilişkileri ve Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan "Aeneas´ın Rotası" projesi kapsamında yapılan son çalışmalar ve yapılacaklar görüşüldü.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, büyükşehir yasası gereği kapatılan Altınoluk Belediyesi´nin Castro ile kardeş kent olduğunu ve bu kardeşlik ilişkilerin sürdürdüklerini belirterek mitolojide Roma´nın kurucuları olarak geçen Romüs ve Romülüs kardeşlerin babası olan Aeneas´ın bugün Altınoluk Mahallesi´nde kazıları devam Antandros Antik Kenti´nden yola çıkarak Akdeniz´i dolaşarak İtalya´da Castro´da karaya çıktığını ifade etti.
Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nden yola çıkarak Aeneas´ın uğradığı liman kentlerine uğrayarak İtalya´da son bulacak şekilde bu tarihi yolculuğu yeniden canlandırmak için proje hazırladıklarını söyleyen Başkan Saka, ?Bu tarihi yolculuğu canlandırabilmek için Aeneas´ın uğradığı liman kentlerinin belediyeleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Castro kenti de bu yolculuğun önemli ayaklarından birisini oluşturuyor. Bu ziyaret dolayısı ile hem kardeşlik ilişkilerimizi hem de Aeneas´ın Rotası projesi hakkında değerlendirmelerde bulunduk? dedi.
Castro Belediye Başkan Yardımcısı Alberto Antonio Capraro, öncelikle Castro Belediye Başkanı Luigi Fersini´nin Türkiye´ye ve Edremit´e selamlarını getirdiğini belirtti.
Edremit´te düzenlenen ?Aeneas´ın Rotası Çalıştayı?na seçim dönemine denk gelmesi nedeniyle katılamadıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Capraro, 2011 yılında o zaman belediye olan şimdi ise Edremit´in bir mahallesi olan Altınoluk ile temelleri atılmış olan proje hakkındaki gelişmeleri değerlendirme fırsatı yakaladıklarını ileride atılacak olan adımlarla ilgili görüşmelerde bulunacaklarını, Altınoluk ile başlayan kardeşlik ilişkilerinin Edremit Belediyesi ile sürdürmekten memnun olduklarını söyledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli