Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Edremit Belediyesi´nden ihtiyaç sahiplerine destek

Edremit Belediyesi´nden ihtiyaç sahiplerine destek

Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kısa sürede elde ettiği başarılarıyla dikkat çekiyor.

Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kısa sürede elde ettiği başarılarıyla dikkat çekiyor.
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın talimatıyla, Haziran ayında kurulan Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü´nün kısa süre içerisinde elde ettiği başarı takdir topladı.
?Umut Işığı? Projesi kapsamında, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hiçbir din, dil, ırk, cinsiyet ve yaş ayrımı gözetmeksizin çalışmalarını sürdüren Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, gelen müracaat veya ihbarlar doğrultusunda, Sosyolog eşliğinde vatandaşları evlerinde ziyaret edip, uygun görülen yardımları en kısa zamanda yerine ulaştırıyor.
Yapılan incelemeler sonrasında eğer gerekli görülürse, ilgili diğer yardımların bağlanması ya da ilgili tedbir kararlarının uygulanması için diğer kamu kurumları ile iletişime geçiliyor.
Bu kapsamda, kuruluş tarihinden bu yana, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 246 aileye toplam 4274 parça kıyafet yardımı ve 22 eve toplam 88 parça ev eşyası yardımı yaptı.
Tekerlekli Sandalye yardımı kapsamında ise, 3 adet manüel tekerlekli sandalye, 1 adet akülü tekerlekli sandalye, 2 adet yürüteç ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Aynı zamanda, sosyal adalet anlayışının bir göstergesi olarak, hiç kimsenin gece yatağa aç girmemesi misyonunu baz alarak Aşevi tarafından 148 kişiye sıcak yemek yardımı yapıldı.
Kurban Bağışı Kampanyası ile süren yardımlarla 78 ailenin yüzü güldü.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli