Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Edremit ?Aeneas Rotası Çalıştayı?na hazırlandı

Edremit ?Aeneas Rotası Çalıştayı?na hazırlandı

Edremit ilçesinde kazı çalışmaları devam eden yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Antandros Antik Kenti´nden çıkıp Akdeniz kıyılarını dolaşarak İtalya´ya giden Aeneas´ın rotasının dünya turizmine kazandırılması amacıyla 3 gün süren ?Uluslararası Aeneas´ın

Edremit ilçesinde kazı çalışmaları devam eden yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Antandros Antik Kenti´nden çıkıp Akdeniz kıyılarını dolaşarak İtalya´ya giden Aeneas´ın rotasının dünya turizmine kazandırılması amacıyla 3 gün süren ?Uluslararası Aeneas´ın Rotası Projesi Çalıştayı? düzenlenecek.
Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediye Başkanlığı ve Antandros Derneği´nin işbirliğinde 4-7 Mayıs tarihlerinde Edremit´te düzenlenecek Aeneas Rotası Çalıştayı´nda, Antandros Antik Kenti´nin mitolojik öyküleriyle Aeneas´ın Antandros´tan 4 ülkede 21 liman kentine uğrayarak İtalya´ya uzanan öyküsü dünya turizmine kazandırılması hedefleniyor.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka düzenlediği basın toplantısı ile çalıştay hakkında bilgiler verdi.
Avrupa medeniyetinin kurucusu olan Roma kentini kuran, bugün Roma Spor Kulübü´nün de logosunda yer alan kurttan süt emen Romüs ve Romülüs kardeşlerin Antandros´tan yola çıkıp bugünkü İtalya´ya giden Aeneas´ın torunları olduğunu belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 3 gün sürecek olan çalıştayda efsanenin turizme kazandırılması amacıyla geniş bir katılımla ele alınacağını ifade etti.
Başkan Saka, "Yazar Vergilius´un yazdığı ve tüm dünyada bilinen Aeneas efsanesinin 4 ülkeden 21 limanı kapsayan rotasını 2 antik gemiyle yeniden yapmayı düşünüyoruz. Bu rota aynı zamanda zeytini de içermektedir. Rotayı, efsaneyi nasıl yeniden canlandıracağımız, 4-7 Mayıs´ta Edremit´te düzenlediğimiz Uluslararası Aeneas´ın Rotası Projesi Çalıştayı´nda 4 ülkeden belediye başkanları, büyükelçiler, arkeologlar ve turizmciler ile konuşacağız. Çalıştay´da, antik çalgılar, antik yemek menüsünün, Aeneas yürüyüş yolunun canlandırılması, Paris´in seçimini sunacağız. Ayrıca daha önce bu rotayı kendi olanaklarıyla yapan Alberto Perugio´nun izlenimlerini aldıktan sonra ön keşif için Edremit´ten ´İda´ isimli yelkenliyi birlikte uğurlayacağız. Tekne, rotadaki limanlara uğrayıp projeyle ilgili belediyemizin ve proje ekibimizin iyi niyet mektubunu iletecek? dedi.
Başkan Saka, Uluslararası Aeneas´ın Rotası Projesi Çalıştayı için Edremit´e gelen Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktörü Abdellatif Ghedira´nın 3 Mayıs Çarşamba günü (bugün) Güre Mahallesi´nde ki Afrodit Otel´de meslek örgütleri ve üreticilerle bir araya geleceğini açıkladı. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli