Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Edremit ?12 YILDIZ ŞEHRİ? olmayı hedef olarak belirledi

Edremit ?12 YILDIZ ŞEHRİ? olmayı hedef olarak belirledi

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa´nın çeşitli ülkelerinden gelip ilçede yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa´nın çeşitli ülkelerinden gelip ilçede yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.
Başkan Saka, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası´nı bu yıl ilk kez Edremit´te kutlayacaklarını ve Avrupa Konseyi´nin en prestijli ödüllerinden olan ?12 Yıldız Şehri? olabilmeyi hedeflediklerini söyledi.
Edremit Belediye Başkanlığı´nda düzenlenen toplantıya 30´un üzerinde Avrupa´nın farklı ülkelerinden gelip Edremit´te yaşayan vatandaşlar katıldı. Başkan Saka, Edremit´te yaşayan tüm vatandaşları Edremit´li olarak değerlendirdiklerini belirterek yurtdışından gelen vatandaşların sorunlarını dinledi.
Başkan Saka, her yıl Ekim ayında kutlanan ve bu sene 10. Yılı olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası´nda Edremit Belediyesi olarak katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde bir takım faaliyetlerle ilk kez kutlayacaklarını belirterek ?Bu faaliyetler sonucunda Avrupa Konseyi´nin en prestijli ödüllerinden olan ?12 Yıldız Şehri? ödülünü Güney Marmara´dan kazanan ilk şehir olmayı hedefliyoruz. İlçemizi Avrupa şehirleri arasına taşıyacağız. ?Yurttaş katılımı, danışma ve bağlılık; Gelişen bir yerel demokrasi için´ temalı bu seneki etkinliklerde siz Edremit´te yaşayan Avrupalılar ile bir araya gelerek fikirlerinizi dinlemek ve sizinle birlikte yeni projelere adım atmak amacıyla bugün sizleri misafir etmekten gurur duyuyorum.? dedi.
Konuklarına, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca gibi dillerde herhangi bir sorun yaşamadan belediye ile iletişim geçebileceklerini söyleyen Saka, ?Sizlere kapılarımız her zaman açık? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli