Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Edremit ?12 Yıldız Şehri? ödülüne talip

Edremit ?12 Yıldız Şehri? ödülüne talip

Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi´nin en prestijli ödüllerinden biri olan ?12 Yıldız Şehri? ödülüne aday oldu.

Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi´nin en prestijli ödüllerinden biri olan ?12 Yıldız Şehri? ödülüne aday oldu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası´nı bu yıl ilk kez Edremit´te kutlayacaklarını ve Avrupa Konseyi´nin en prestijli ödüllerinden olan ?12 Yıldız Şehri? olabilmeyi hedeflediklerini söyledi.
Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen ?12 Yıldız Şehri? ödülüne aday oldu.
9-12 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ?Yurttaş katılımı, danışma ve bağlılık; Gelişen bir yerel demokrasi için´ temalı bu seneki etkinlikler sonunda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Fransa´nın Strazburg kentinde yapılacak olan değerlendirme sonucunda ?12 Yıldız Şehri? ödülü almaya hak kazanacak şehirler belirlenecek.
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında Edremit ilçesinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa´nın marka kentleri arasına girmeyi hedefleyen, Edremit Belediyesi Güney Marmara´da bu unvana sahip ilk belediye olacak. Avrupa çapında büyük prestij sağlayan bu ödül, Edremit´e yeni stratejik işbirliği ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. ?12 Yıldız Şehri? unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli