Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Edincik’teki temel atma törenine Karışık da katıldı

Edincik’teki temel atma törenine Karışık da katıldı

Edincik’te, “Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı”nın temel atma törenine Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da katıldı.

3.364 metre karelik alanda yapılacak projenin temel atma töreninde CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, İyi Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, Saadet Partisi Bandırma İlçe Başkanı Ekrem Süzen, DEVA Partisi Bandırma İlçe Başkanı Av. Ümit Yaman Bal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Milletvekili Fikret Şahin ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın konuşmalarını Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un konuşması izledi.
İnsanların hayatlarına ve temel ihtiyaçlarına dokunan projelere önem ve ağırlık verdiklerini, bu amaçla butik projeleri de yaşama geçirdiklerini, bunlardan birinin de temelini atacakları Edincik “Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı” olduğuna dikkati çeken Tosun, şunları söyledi:
“Edincik, Büyükşehir Belediye yasası sonrası Bandırma’nın bir mahallesi olunca çok fazla hizmet göremedi. Şimdi biz, gerçekleştirdiğimiz projeler ve iyi ekonomi politikaları ile bu büyük yatırımı Edincik’e kazandırıyoruz. ‘Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı’nı projesinin yanı sıra Edincik’in tarihine, kültürüne hizmet verecek bir konağı da restore ediyoruz.”
Edincik Buhye Camisi imamı Salih Toker’in okuduğu duanın ardından temel atıldı.
PROJEDE NELER VAR
3.364 metre karelik “Edincik Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı”nın bodrum katında 65 tezgâhlı geniş bir pazar alanı yer alacak. Zemin katında çay ocakları, kafeler ve dinlenme alanları bulunacak. Kapalı Pazar yerinde entegre 10 adet peynir tezgâhı yer alacak.
Tamamıyla insan odaklı olarak tasarlanan projenin içinde bebek bakım odası, şadırvan, engelsiz tuvaletler bulunacak. İki katlı planlanan binanın içinde 15 adet dükkân, zabıta odası ve teraslar hizmet verecek. Yürüme yolu üzerinde üstü kapalı tasarlanan sergi ve butik alışveriş alanları hizmet sunacak. Peyzaj düzenlemeleri ile oluşturulacak yeşil alanlar projeyi hem daha çevreci hem de daha estetik bir görünüme kavuşturacak.
Halen pazar yerinde bulunan ve 15 adet dükkândan oluşan betonarme yapı ise çatısından penceresine kadar yenilenecek. Ayrıca projede bir adet su deposu ve enerji odası da yer alacak. 

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı